Gündem Abi o sigara içilir mi insanı öldürür valla!

Abi o sigara içilir mi insanı öldürür valla!

20.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik birimleri son dönemde giderek yaygınlaşan kaçak sigara kullanımı ve satışına darbe indirmek için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürürken, Ankara’da kaçak sigara satışı yapılan bir işyerine düzenlenen operasyonda ilginç bir olay yaşandı.

Abi o sigara  içilir mi insanı  öldürür valla

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, piyasa değeri bir milyon TL olan yüklü miktarda kaçak sigara ele geçirilirken, bazı şüpheliler de gözaltına alındı. Kaçak sigaralara el konulurken, şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.
Bir şüphelinin gözaltında bulunduğu süre içinde, polislerle aralarında ilginç bir diyalog yaşandığı öğrenildi. Gözaltındaki kaçak sigara satıcılarının bandrollü sigara içmesi polisleri şaşırttı. Polisler bunun üzerine, kaçak sigara satan işyeri sahibine neden bandrollü sigara içtiğini sordu. Polisin, “Daha ucuz değil mi kendin satıyorsun hem neden bandrollü sigara içiyorsun?” sorusuna, işyeri sahibinin “Abi o sigara içilir mi? İçinde ne olduğu belli değil, ben bile bilmiyorum. İnsanı zehirler, öldürür valla” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

Nikotin daha fazla
Öte yandan Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen kaçak sigaraların içinde ne olduğunun belirlenmesi için yapılan çalışmalardan da ürkütücü sonuçlar çıktığı belirtildi. Ele geçirilen sigaraların içindeki zifir, nikotin ve karbon monoksit oranlarının, bandrollü sigaralara oranla yüzde 50 civarında daha fazla olduğu tespit edildi. Ayrıca kaçak sigaraların içinde yoğun olarak kimyasal madde bulunduğu ve bu maddelerin insan sağlığını olumsuz etkilediği kaydedildi. Kaçak sigaraların içinde hayvan gübresi de dahil olmak üzere çok sayıda farklı madde çaktığı yapılan analizlerde tespit edildi. Analizlerde kaçak sigaraların, bandrollü sigaralara oranla insan sağlığını daha fazla tehdit ettiği tespit edildi.

‘Kullanmayın’
Milliyet’e bilgi veren bir yetkili, vatandaşları kaçak sigaralar konusunda uyararak, “Tüm vatandaşlarımız sigara kullanmasın, ancak sigara kullanımı bir gerçek. Ülkemizde de yapılan testler gösterdi ki kaçak sigara olarak adlandırılan bu bandrolsüz sigaralar insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bandrollü sigaralar bunu yapmıyor demiyorum, ama kaçak sigara diğerine göre insan sağlığının bozulması için daha fazla risk taşıyor” şeklinde konuştu.