Gündem Acaba hamile miyim?

Acaba hamile miyim?

23.04.2018 - 13:16 | Son Güncellenme:

Hamilelik, anne baba olmak isteyen ebeveynlerin ilk zorlu sürecidir. Uzun, heyecanlı inişli çıkışlı bu serüvende anne ve babaya birçok iş düşmektedir. Bazen planlı olarak düşünülen bu serüven bazen de çiftlere büyük bir sürpriz yapar. Beklenmedik durumlarda, kişinin kendini hazır hissetmemesi durumunda bu süreci ertelemek anne-babanın en büyük hakkıdır. Hazır olmayan anne-baba, zaman zaman değişik heyecanlara ve soru işaretlerine kapılır. Özellikle annenin vücudunda gelişen bu mucizevi olay kimi zaman anneyi değişik duygulara ve meraklara sürükler.

Acaba hamile miyim

Regl dönemi gecikmesi

Haberin Devamı

Her kadını ortalama yirmi sekiz gün süren periyotların kimi zaman dengesi şaşabilir. Bazen erken bazen de geç âdet görme durumu her kadının en az bir kere yaşadığı bir süreçtir. Hava değişikliği, stres, yorgunluk, bağışık sistemi, hastalık gecikmesi, kansızlık ve birçok sebepten ötürü âdet düzeni değişebilir. Altında ciddi bir sebep yatabileceği gibi korkulacak bir şey de olmayabilir. Yine de herhangi bir değişiklik durumunda uzman birinden yardım almalısınız. Âdet dönemi hamilelik döneminde son bulduğu için kadınların birçoğu geciken âdetinden sonra hamilelikten şüphelenmeye başlarlar. Kimileri evham ve telaş yaparken kimileri de kendini ne yazık ki boş bir umuda sürüklenmiş olarak bulunur.

Haberin Devamı

Ruhsal ve fiziksel değişimler

Kadınlar bazen hormonal bazen de psikolojik sebeplerden ötürü dönem dönem hassaslaşabilir, olur olmadık yerlerde alınganlık yapabilir, çabuk sinirlenip ağlayabilir. Bu belirtiler aynı zamanda hamilelik döneminin de bir süreci olduğundan kadınların kafasında bir şüphe yer etmeye başlar. Fizyolojik olarak da mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, halsizlik, iştah artması ya da azalması, kilo almak gibi değişimler de hem çevredeki insanların dikkatini çekerek hem de bireyin kendi içinde farkındalığı ile bu gibi yanılmalar ortaya çıkar. Birey kendinin hamile olduğunu sanar.

Geçmişte hamilelik süreci yaşayanlar

Hamilelik sürecini deneyimlemiş olan kadınlar her hamileliğinde aynı şeyleri yaşayacağını düşünerek hareket eder. Hamilelik döneminde yaşamış olduğu ruhsal ve fizyolojik değişimlerin harfiyen yerine geleceğini sanar. Öyle ki, bir tanesini bile yaşasa, örneğin mide yanması, tiksinme, hemen kendini bu duruma hazırlamaya başlar. Hatta hiç zaman kaybetmeden vaktini hamilelik testleriyle geçirmeye başlar. Fakat yine de temkinli olmakta yarar vardır çünkü her hamilelik belirtisi kişinin hamile olduğu anlamına gelmez.