Tokat Acemi Erler Yemin Etti

Acemi Erler Yemin Etti

06.10.2017 - 17:18 | Son Güncellenme:

Samsun, Tokat ve Amasya'da acemi eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi

Acemi Erler Yemin Etti

SAMSUN (AA) - Samsun, Tokat ve Amasya'da acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti.

Haberin Devamı

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı General Şükrü Naili Gökberk Kışlası'nda 368. kısa dönem ile 24. dönem sözleşmeli 177 er ve erbaş için yemin töreni düzenlendi.

Törenle ant içen askerlerden birliğe erken teslim olan erler yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende torunlarının ve oğlunun vatani görevini yerine getirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan dedeler ile babalara da Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Piyade Albay Recep Ali Üstün tarafından katılım belgesi verildi.

Programda konuşan Üstün, asker ve ailelerinin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini söyledi.

Mehmetçiklere de hitap eden Üstün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en genç Mehmetçiklerine güveninin tam olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan değerli Mehmetçiklerim. Bu yeminle sizler, milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlaka itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı. Daha sonra Mehmetçiklerin aileleriyle buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

Çocuk ve eşleri ile anne ve babalarına sarılan Mehmetçikler, gözyaşlarına hakim olamadı.

- Tokat'ta bin 841 er yemin etti

Tokat 48. Piyade Eğitim Alayı'nda vatani görevini yapan 1997/3/B tertip acemi erler için düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Alayın tarihçesinin anlatılmasının ardından konuşan Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, "Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi mirastır." dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından acemi birliğinde eğitimini tamamlayan bin 841 er ant içti. Daha sonra spor dallarında dereceye giren erlere hediyeler verildi.

Törene Tokat Valisi Ömer Toraman, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, yetkililer ve asker aileleri katıldı.

- Amasya

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törende de 1997/3 dönem ile 368. kısa dönemlerden oluşan 4 bin 500 er yemin etti.

General Hikmet Akıncı Kışlası'ndaki törende tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan askerlere hediye ve teşekkür belgesi verildi. Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur'un konuşmasının ardından program tören geçişiyle sona erdi.

Ailelerin çocuklarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Bazı asker aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Vekili Cengiz Erdem ve Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay da katıldı.