Teknoloji Acı çekmeyen ailenin sırrı çözüldü

Acı çekmeyen ailenin sırrı çözüldü

18.12.2017 - 17:00 | Son Güncellenme:

İtalya'da yaşayan Marsilis ailenin büyük bir bölümünün hiç acı hissetmemesine sebep olan durumun sırrı bilim insanları tarafından çözüldü. Aile üzerinde bir takım araştırmalar yapan bilim insanları, durumun genetik mutasyon sonucunda oluştuğunu ortaya çıkardılar.

Acı çekmeyen ailenin sırrı çözüldü

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bilim insanları, acı hissini ortadan kaldıran ve gizemli bir mutasyon geçirmiş olan ailenin sırrını çözdü. Marsilis ailesinin üyeleri, kemikleri kırılması ya da biyerlerinin kesilmesi durumunda acı hissetmiyordu. Neden acı çekmediklerini araştıran Moleküler Biyolog James Cox, aile üyeleri üzerinde çeşitli testler yaptıktan sonra ZFXH2 adı verilen genlerinde bir mutasyon tespit etti. Genler üzerinde yapılan deneylerin ardından bu genin bir şeyin acı hissi verip vermeyeceğine karar verdiği kanısına ulaşıldı. Marsilis ailesinde bu durumun sadece yaşayan kişilerde değil, üç kuşak gerisinde de bulunan bir mutasyon olduğu ve tamamen genetik olduğu belirtildi. Cox, The Independent’a yaptığı açıklamada, “Bu durumun sebebini belirlemek için birkaç yıl çalıştık, bu genetik bozukluk sadece bir ailede olabilir.” dedi.

Haberin Devamı

Ortaya çıkarılan bu genetik bozukluk ve mutasyon üzerinde yapılacak olan daha detaylı deneylerin ardından ağrı kesici ilaçların yapısının tamamen değişebileceğini söyleyen uzmanlar, kronik ağrı çekenlerin de bu sorundan tamamen kurtulabilecekleri kanaatindeler.