Gündem Acı, gözyaşı ve teröre lanet

Acı, gözyaşı ve teröre lanet

09.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vezneciler şehitleri, devlet erkânının ve binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün cenazesine katılanlar, terörü lanetleyen sloganlar attı

Acı, gözyaşı ve teröre lanet

Vezneciler’deki bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü, devlet erkanının katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polisler için dün Fatih Camii’nde devlet erkanının da katıldığı cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit yakınlarının yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da ile binlerce vatandaş katıldı. Şehitleri, bombalı saldırıda yaralanan polis memurları da yalnız bırakmadı. Hastanede tedavi altındaki meslektaşları şehit arkadaşlarına son görev için avluda yerlerini aldı.
Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, top arabasından polislerce alınarak musalla taşına konulurken, meslektaşları tabutların yanında saygı nöbeti tuttu.

Acı, gözyaşı ve teröre lanet


Polisler ağladı

Cenazeler ambulanslardan indirilirken bazı polisler şehitler için gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Topçu ve Karagözlü’nün aileleri de avluda taziyeleri kabul etti.

Başbakan Binali Yıldırım, şehit babası Zeki Karagözlü’nün elinden tutarak acılı babaya destek olurken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Şehit polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün cenazeleri, Fatih Camii’nden alındıktan sonra baba ocaklarına götürüldü.

Şehit Topçu’nun cenazesi Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’ndeki evine meslektaşlarının omzunda getirildi. Şehidin evinin bulunduğu sokak ve yaşadığı eve Türk bayrakları asılırken, Topçu’nun yakınları ve bazı vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganları attı.

‘Bu son olsun’

Şehidin annesi Fadime Topçu, “Küçük şehidim, oğlum. Bu son şehit olsun, başka analar ağlamasın” dedi. Duaların ardından, helalliklerin alınmasından sonra şehit Topçu’nun naaşı, cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii’ne götürüldü. Şehit Karagözlü’nün cenazesi de Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.

Burada şehit Karagözlü için ailesi, yakınları ve vatandaşlardan helallik alındı. Şehidin 6 aylık eşi Gülçin Karagözlü, cenaze aracında bulunan eşinin Türk bayrağına sarılı naaşını görünce fenalaştı. Eşinin üniformasını giyen acılı eş yakınları tarafından ambulansa taşındı.

Şehit polis memurları, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

10 bin kişi uğurladı

Şehit polis memuru Yaşar Özlem’in cenazesi İstanbul’dan Sandıklı’ya getirildi. Anne Kezban Koç, oğlunun tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü. Ulu Cami’deki törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit Yaşar Özlem’in cenazesi, il müftüsünün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehir mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.


Yazarlar