Gündem Acı haberleri ailelere bu kez dayılar verdi

Acı haberleri ailelere bu kez dayılar verdi

30.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teröristler tarafından şehit edilen iki polis memuru, binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. İki polisin haberini de anne ve babalarına dayılarının verdiği belirtildi

Acı haberleri ailelere bu kez dayılar verdi

Adana’da önceki gece hastane çıkışında motosikletli iki teröristin silahlı saldırısıyla şehit düşen polis memurları Süleyman Çakır (39) ile Bircan İlhanlı (48) dün törenle gözyaşları ve ağıtlar arasında son yolculuklarına uğurlandı. Olay yerinde yapılan incelemede, teröristlerin açtığı ateşte ekip aracına 25 kurşun isabet ettiği şehitlerin de karşılık verdiği belirlendi. Merkez Seyhan ilçesinde iki polisin şehit edildiği olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Karşılık verdiler

Ekibin, adli vaka raporunu aldıktan sonra Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi’ne gitmek için hastaneden ayrılıp otoparktan çıktığı sırada saldırı meydana geldi. Yapılan incelemelere göre motosikletle ekip aracına yaklaşan başlarında kask bulunan teröristlerden arkada oturan otomatik silahla ateş açtı. Ekip aracına 25 kurşun isabet etti, 9 mm çaplı 3 boş kovan bulundu.

İlk açılan ateşle önde oturan ekip şefi Süleyman Çakır’ın ağır yaralandığı, polislerin de karşılık verdiği saptandı. Çakır ile İlhanlı, hemen aynı hastanede tedaviye alındı. Ancak Çakır kurtarılamayarak şehit oldu. İlhanlı ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

İkisi de evli ve 2’şer çocuk babası olan şehit polisler Çakır ve İlhanlı için dün Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Törene askeri ve mülki erkân ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Baba Ali Çakır, “Vatan sağolsun, Sen öleceğine ben öleydim. Bayramda seni göremedim, gelmedin oğlum” diye gözyaşı döktü. Çakır’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik Bölümü’nü kazanan ve önceki gün gittiği Erzurum’dan acı haberle Adana’ya dönen İlhanlı’nın kızı Arzu İlhanlı da gözyaşlarına boğuldu. Emekli olmak isteyen ancak kendisi üniversite kazandığı için bu kararından vazgeçen babası için gözyaşı döken Arzu İlhanlı baygınlık geçirdi.

Şehit Çakır’ın teyzesi Özgül Ateş, “Hani barış diyordunuz. Barış dedikleri bizim çocuklarımız ölüyor. Doğruyu konuştuğumuz için yarın beni de yargılarsınız. Bunu yapanlar cezasını bulsun” diye feryat etti.

Şehit polislerin babaları Ali Çakır ile İzzet İlhanlı’nın yan yana durduğu Valilik bahçesindeki törenin ardından şehit İlhanlı’nın cenazesi Kozan’a, Çakır’ın cenazesi ise Ceyhan’a gönderildi. Şehidin babası Ali, annesi Meryem, eşi Nazlı, oğlu Batuhan (3) ve kızı Ece Naz’ı (7), yakınlarıyla görevli polisler teselli etti. Kılınan namazın ardından şehit eşi Nazlı Çakır ve yakınları tabuta sarılarak feryat etti. Eşinin tabutuna son kez sarılıp okşayan Çakır, “Aşkım güle güle git” diyerek tabutun ardından el salladı. Çakır, Ceyhan Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Diğer şehit İlhanlı’nın cenazesi de ailesiyle birlikte yaşadığı merkez Yüreğir ilçesi’ndeki evine, sonra da Kozan’a bağlı Pekmezci Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Cenaze töreninde şehidin annesi Arzı, babası İzzet eşi Türkan, kızı Arzu ve oğlu Veysel Altay İlhanlı fenalık geçirdi. İlhanlı, gözyaşları arasında toprağa verildi.

‘Böyle vatan kurtulmaz’

Şehit Bircan İlhanlı’nın babası İzzet İlhanlı, şunları söyledi: “’Vatan sağolsun’ demekle de iş bitmiyor. Vatan yine sağolsun, bizim vatanımız ama elimizde olmayan bir şey. Böyle vatan kurtulmaz yani. Çocuğum gitmiş Allah rahmet eylesin. Bu Türkiye böyle kurtulmaz. Her gün şehit her gün şehit. Kurban olduğum Allah herkesin çocuğunu korusun.”

‘Sizi gezmeye götüreyim’ dedi

Her iki şehidin acı haberini anne ve babasına dayıları verdi. Bircan İlhanlı’nın babası 75 yaşındaki İzzet ile anne 68 yaşındaki anne Arzı İlhanlı’ya acı haberi, şehidin dayısı Ali Toplu’nun verdiği bildirildi.
Şehit polis Çakır’ın dayısı Yalçın Ateş’in de Ceyhan’da oturan ablası Meryem ve eniştesi Ali Çakır’a, “Sizi hadi Adana’ya gezmeye götüreyim” diyerek alıp, oğullarının şehit olduğunu cenazenin getirildiği hastanede verdiği öğrenildi. Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonların devam edeceğini söyledi.