Kayseri "Açık Kapı Milletin Kapısı" Projesi

"Açık Kapı Milletin Kapısı" Projesi

19.02.2018 - 17:31 | Son Güncellenme:

.

Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi

KAYSERİ (AA) - İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden "Açık Kapı Milletin Kapısı" Projesi, Kayseri'de uygulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, toplumda kamu hizmetleri sunanlarla vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güvenin artırılması, vatandaşın talep ve beklentileri elektronik ortamda arşivlenerek yetkililerin politika oluşturmasına dayanak sağlanılması üzere, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi, valilik binasında hizmete başladı.

Proje kapsamında kurulan birimde 5 personel görev yapacak. Vatandaşın taleplerinin hızlı şekilde sonlandırılması için ilçe kaymakamlıkları ile diğer kamu kurumlarında ise ikişer personel irtibat görevlisi olarak belirlendi.

Birime başvurular, hem yüz yüze "Açık Kapı" personeli tarafından hem de İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yazılım sayesinde "https://www.acikkapi.gov.tr" üzerinden alınacak.

Haberin Devamı

Verilen sorgulama numarası ile başvuru takibi de yapılabilecek ve vatandaş, başvurunun alındığına dair kısa mesajla bilgilendirilecek. İlgili kurumlardan alınan cevaplar belirtilen sistem üzerinden "Açık Kapı"ya bildirilecek.

Proje ile vatandaşın talebine azami 7 iş günü içerisinde cevap verilmesinin amaçlandığı bildirildi.