Mutfak Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

09.11.2016 - 17:20 | Son Güncellenme:

Açık mutfakYeni yapılan avlerde sıkça kullanılan açık mutfaklarda yepyeni bambaşka tarzlar var. İşte onlardan bazıları...

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Açık mutfaklar artık neredeyse yeni evlerde en çok kullanılan mutfak modeli haline geldi. Hem mutfak için ayrılan özel bir alandan tasarruf edilmesini sağlayan hem de pratik ve şık bir mutfak çözümü olarak dikkat çeken açık mutfaklar, aynı zamanda tarzlarıyla da ilgi çekmeyi başarıyorlar.

Haberin Devamı

Geniş salonların bir parçası olan açık mutfaklar, tasarımları ile adeta parçası oldukları salonlardan rol çalıyorlar. Elbette her açık mutfak böyle değil. Ancak biraz emek ve biraz da yatırımla sizin açık mutfağınız da pekâlâ böyle olabilir. Bu yazımızda sizler için farklı tarzlarda açık mutfaklar arasından seçilmiş örneklerle yaptığımız derleme, kendi mutfağınız için tasarım fikirleri edinmeniz yardımcı olacaktır.

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Yalın ve güçlü bir tasarım
(Henning Stummel / homify.com.tr)

Endüstriyel bir tarzdan hoşlanıyorsanız, bu iddialı mutfak tam da aradığınız şey olabilir. Olağanüstü genişlikteki tezgâhı ve sade tasarımıyla göz dolduran bu açık mutfak asıl gücünü ise evin tamamında hakim olan fabrika yüksekliğindeki tavanından alıyor.

Haberin Devamı

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Ahşabın en güzel hali
(Trewin Design / homify.com.tr)

Ahşap işçiliğinin son derece parlak bir örneğinin görüldüğü bu mutfak ise eski köy evlerini ve elbette köy mutfaklarını özleyenler için harika bir alternatif.

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Yemek yapmayı şova dönüştürmek isteyenler için
(Oliver Pohlmann / homify.com.tr)

Yemek yapmayı çok seviyorsunuz. Yaptığınız yemekleri arkadaşlarınızı sunmayı daha da çok seviyorsunuz. Peki bu sunum ve yemek yapma aşamasını birleştirseniz nasıl olur? Adeta bir tribün büyüklüğünde olan böyle bir açık mutfakta her şey mümkün. Sadece bununla kalmayıp kalabalık bir misafir grubuyla yemeğinizi bizzat bu mutfakta yiyebilirsiniz.

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Doğadan ilham alan bir açık mutfak
(Pyram / homify.com.tr)

Baharın en güzel müjdecisi olan papatyanın renklerinden ilham alan bu modern açık mutfak, cesur ve iddialı renk tercihleriyle olduğu kadar son teknoloji mutfak donatıları ile de dikkat çekiyor.

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Mükemmel bir yenileme projesi
(Davanport / homify.com.tr)

Kapsamlı bir yenileme projesinin konusu olan bu mutfak, eski ve yeniyi mükemmel bir şekilde bir araya getirmeyi başarıyor. Evin orijinal dokusunun korunduğunu gösteren pek çok detayın bulunduğu mutfakta aynı zamanda en güncel trendlere ve modern zevklere hitap eden unsurlar da fazlasıyla yer alıyor.

Haberin Devamı

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Mutfakta bir avize
(Artichoke / homify.com.tr)

Mutfakta avize olur mu demeyin, doğru kullanmayı başarırsanız bal gibi olur. Devasa büyüklükteki mermer kaplama mutfak adasıyla muhteşem bir tarza sahip bu gösterişli açık mutfak, mutfaktaki avizenin nasıl kullanılabileceğini uygulamalı olarak gösteriyor.

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Sıcak bir aile ortamı
(Gracious Luxury Interiors / homify.com.tr)

Her açık mutfak dev büyüklükte mutfak adalarına ve beş metre yükseklikte bir tavana sahip olacak diye bir kaide yok. Görece küçük bir alanda da açık mutfaklarla harika tasarımlar yaratmak mümkün. Sıcacık bir aile ortamı sunan bu konforlu açık mutfak da bunun iyi bir örneği.

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

Klasiğin eskimeyen güzelliği
(Harvey Jones Kitchens / homify.com.tr)

Klasikler hiçbir zaman eskimez. Klasik bir tarzın da modası hiçbir zaman geçmez. Sadeliği bir ifade biçimi haline getiren ve finalde taze bir çiçek dokunuşuyla güzelliğini perçinleyen bu açık mutfak, klasiklerin kıymetini bize bir kez daha hatırlatacak bir nitelik taşıyor.

Haberin Devamı

Açık mutfaklara yeni tarzlar getirdik

“Çok” açık bir mutfak
(Concept Eight Architects / homify.com.tr)

Bir zamanlar açık mutfak dendiğinde akla köylerde bahar ve yaz aylarında yaygın olarak kullanılan dış mekân mutfakları gelirdi. Köy fırını, ekmek sacı, basit bir musluk gibi çok gerekli birkaç unsur dışında bir donanım sunmayan bu köy mutfakları aslında en güzel lezzetlerin de üretildiği yerlerdi. Şimdilerde bu türden köy mutfaklarına da pek rastlamıyoruz. Maalesef köylerde bile ekmek bakkaldan alınıyor artık. Bu örnekteki modern açık mutfak ise sanki bu köy mutfağı geleneğine yeni bir boyut kazandırmak ister gibi duruyor. Çok geniş bir cam kapı ile doğrudan bahçeye bağlanan bir salonun parçası olan bu açık mutfak, konumu itibariyle bahçeden yalnızca elli santim uzaklıkta.


Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Yazarlar