Eğitim Açık Öğretim Lisesi Kaydından Önce Bilinmesi Gerekenler

Açık Öğretim Lisesi Kaydından Önce Bilinmesi Gerekenler

04.04.2016 - 09:36 | Son Güncellenme:

Lise eğitimlerini zorunlu olarak yarı da kesmek zorunda kalan kişiler ya da liseye kayıt olmayan eski dönem kişiler için MEB’in sağlamış olduğu mükemmel bir fırsat olan Açık Öğretim Lisesi sayesinde artık herkes en azından lise mezunu olma hakkını kazanacak. Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt olan öğrencilere dair 2009-2010 yılında yapılan değişiklikten sonra öğrencilere büyük kolaylık sağlandı. Açık Öğretim Lisesi okuyanlara tanınan ayrıcalıklar için yazıyı okumaya devam ediniz.

Açık Öğretim Lisesi Kaydından Önce Bilinmesi Gerekenler

Gelişen teknoloji sayesinde her an her yerde istediğimiz bilgiye ulaşma imkanımız kolaylaşmış bulunuyor. Yaşanılan zorlukların ortadan kalkması ile birlikte eğitim alanında yapılan yenilikler öğrencilerin daha rahat bir şekilde eğitim almasını sağlamaktadır. Özellikle AÖL kaydı yaptıran öğrenciler internete oturarak derslerini rahat bir şekilde takip edebilmekte ve bunun ile de kalmayıp AÖL Sınav Soruları ve Sonuçlarına da son derece hızlı ulaşabilmektedir. En son Ocak ayında yapılan AÖL sınavına dair bilgiler MEB tarafından yayınlanmış bulunuyor.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda bulunan linkler bilgilendirme amaçlı verilmiş olup geçmiş dönemde çıkan sorulara bakarak sınav hakkında daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

30- 31 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan AÖL sınavına büyük bir heyecan ile hazırlanan öğrencilerin sınav girişine dair bilgiler ise 26 Mayıs günü Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesinde yayınlanacaktır. AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’nı öğrenmenizin hemen ardından bir sonraki döneme geçip geçemeyeceğinizi öğrenecek ve bu sayede hazırlığınıza devam edebilecekseniz. AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’nı öğrendikten sonra eğer bir sonraki döneme geçmeye hak kazanırsanız kesinlikle kayıt yineleme tarihlerini kaçırmamanız gerekmektedir. Her sene 3 kez yapılan AÖL sınavlarının tamamı için kayıt yineleme işlemi yapmanız gerekmektedir. Aksi taktirde bir dönem kayıt yineleme işlemi yapmazsanız kaydınız dondurulacaktır. Eğer diğer dönemde kayıt yineleme işleminizi gerçekleştirmez iseniz kaydınız silinecektir. Kayıt yineleme tarihlerine ulaşabilmek için AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’nın hemen ardından MEB iş takvimine bakmanız gerekmektedir. Kayıt yineleme işlemi için öncelikle belirtilen bankaya paranızı yatırmalı ve ardından bulunduğunuz semtteki düz liseye giderek kayıt yineleme işlemini gerçekleştirmelisiniz. AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’ ndansonra bir sonraki dönemde bulunan dersleri doğru seçmeniz son derece büyük öneme sahiptir. Kayıt işlemi sırasında sol tarafta bulunan ders dönemi içerisinde alınması gereken zorunlu derslerin tamamını almanız gerekmektedir. Matematik gibi bazı dersleri dönem içerisinde alıyor olsanız bile başarısız olabilirsiniz. AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’na göre 3 dönem boyunca aynı dersi alan fakat tüm dönemlerde dersten başarısız olan öğrencinin zorunlu dersi ortadan kalkar ve öğrenci dersten muaf olur. Fakat muaf olunan dersin kredisi öğrenciye eklenmez bu neden ile eksik krediyi öğrencinin tamamlaması gerekir.