Gündem Acil serviste maskeli önlem

Acil serviste maskeli önlem

11.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Domuz gribi paniği yayılıyor... Peş peşe gelen ölümlerin ardından acil servislerde domuz gribi endişesi yaşanıyor. Korunmak için maske takılıyor

Acil serviste maskeli önlem

Domuz gribi belirtileriyle İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Sabri Ö.’nün hayatını kaybetmesinin ardından aynı hastanede tedavi gören Remziye T. ve Mustafa C.A. da önceki gün hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da 1 ölü

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde bir haftadır solunum cihazına bağlı olarak domuz gribi tedavisi gören Yaşar Koçal (55) dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

İstanbul’daki ölü sayısı 3’e yükselirken, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de gün boyu domuz gribi şüphesiyle çok sayıda hasta başvurdu.

3 kişi karantinada

Hastanenin acil servisi H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesiyle gelen hastalarla doldu. Onlarca hasta acil serviste doktor muayenesi beklerken, hastalar ve hasta yakınlarının da maske takarak önlem aldı.

Kastamonu’da yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye sevk edilen Yusuf Ö. (10), bulgularının H1N1 virüsüyle uyumlu olması üzerine Ankara’ya sevk edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde domuz gribi virüsü taşıdığı belirlenen 1 kişi yoğun bakım ünitesine alındı. Eskişehir’de ise hastaneye kaldırılan H.L.B., tedavi altına alındı.