Artvin Acılı aile 4 yıldır nehirde kaybolan oğullarını arıyor-Artvin Haberleri

Acılı aile 4 yıldır nehirde kaybolan oğullarını arıyor-Artvin Haberleri

27.04.2015 - 14:20 | Son Güncellenme:

Artvin'de 4 yıl önce Çoruh Nehri'ne düşen otomobilde kaybolan mühendis Orhan Kemal Ulusoy'un anne ve babası, her gün Çoruh Nehri Havzası'ndaki 60 kilometrelik alanda arama yaparak oğullarından geriye bir iz bulmanın umuduyla yaşıyor

Acılı aile 4 yıldır nehirde kaybolan oğullarını arıyor-Artvin Haberleri

Artvin'de 2011 yılında otomobiliyle  Çoruh Nehri'ne düşerek kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan mühendis  Orhan Kemal Ulusoy'un acılı ailesi, aradan geçen zamana rağmen her gün kazanın  olduğu bölgeyi tarayarak oğullarından bir iz bulmaya çalışıyor. 

Haberin Devamı

  

    Yusufeli ilçesinde 22 Nisan 2011'de Çoruh Nehri'ne düşen otomobilde  bulunan Ulusoy'un babası İrfan (65) ile eşi Fatma Ulusoy (65), Çoruh Nehri  Havzası'nda "yaz, kış, bayram" demeden oğullarını arıyor. 

  

    Kazanın 4'üncü yılında Çoruh Nehri'ne karanfil bırakıp dua eden baba  Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu Çoruh Nehri'ne 4 yıl önce kurban  verdiğini anlattı. 

  

    Eşi ve çocuklarıyla oğlunun cesedini 4 yıldır aradığını dile getiren  Ulusoy, "Onu Çoruh Nehri'ne kurban verdiğimin dördüncü yılı. Maalesef oğluma ait  bir kemik bile bulamadım" dedi. 

  

    Arama çalışmalarını Yusufeli ile Borçka arasındaki Çoruh Havzası  boyunca 60 kilometrelik alanda aralıksız sürdürdüklerini anlatan Ulusoy, şöyle  konuştu: 

Haberin Devamı

  

    "Oğlunun nehirde kaybolmasının ardından günlerce, haftalarca, aylarca,  yıllarca bıkmadan, usanmadan adeta iğneyle kuyu kazar gibi Çoruh Nehri'nin hırçın  sularında ve kıyısındaki balçıkta oğlumu arıyoruz. Oğlumun bir kemiğini bile  bulabilmek ve mezarını yapmak için Çoruh Nehri'ni karış karış ellerimizle,  tırnaklarımızla kazıyarak arıyoruz. Eşim ve çocuklarımla 'bayram, yaz, kış'  demeden büyük bir umutla oğlumuzun cesedini, bir parçasını arıyoruz. Bir kemiğini  bulsak bayram yapacağız. Kurbanlar keseceğim." 

  

    - "Çoruh inat etti, oğlumun bir kemiğini bile vermiyor" 

  

    Ulusoy, tarif edilemez çok büyük acılar çektiklerini kaydederek, bir  gün mutlaka oğluna ait parça bulabilmenin umuduyla yaşadıklarını söyledi. 

  

    Sanki "yeni olmuş" gibi olayın sıcaklığıyla yaşadıklarını belirten  Ulusoy, "Çoruh Nehri'nin kıyısında yatıp kalkıyoruz. Her gün buradayız. Burası  evimiz oldu. Çoruh'la adeta kardeş olduk. İnat etti, bana oğlumun bir kemiğini  bile vermiyor. Benimkisi bir baba-oğul ilişkisi değil. Bizim aşkımız 'Kerem ile  Aslı'nın aşkı' gibidir. Oğlumu çok seviyorum. Ona kavuşacağım günü iple  çekiyorum. O gün bayramımız olacak" diye konuştu. 

  

    - Acılı annenin feryatları yürekleri dağlıyor 

  

    Eşiyle arama çalışmalarına katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken  anne Fatma Ulusoy, eşini bir gün olsun yalnız bırakmadığını ve hayatlarını çok  sevdiği oğlunu bulabilmeye adadığını anlatarak, "Oğlumun Çoruh Nehri'ne düştüğü  2011 yılının nisan ayından beri buralardayız. Tam 4 yıldır 'yağmur, çamur, soğuk,  sıcak 'demeden oğlumun cansız bedenini eşimle her gün arıyoruz" dedi. 

Haberin Devamı

  

    Ulusoy, oğlunun kayboluşunun 4'üncü yılında yine büyük umut ve acıyla  geriye kalan parçasını bulmak için aradıklarını dile getirerek, "Oğluma ait bir  kemiğini bulabilsem, dünyanın en mutlu insanı biz olacağız. Oğlumun bir mezarı  olsun istiyorum" şeklinde konuştu. 

  

    - "Rüyamda 'anne, ben suda çok üşüdüm' diye bağırıyor" 

  

    Oğlunu sürekli rüyasında gördüğünü ve üşüdüğünü söyleyip kendisine  sarıldığını ifade eden anne Ulusoy, duygularını şu sözlerle dile getirdi: 

  

    "Oğlum rüyamda 'anne, ben suda çok üşüdüm' diye bağırıyor. Bir an önce  sudan çıkarmamızı istiyor. Ben de 'korkma, seni bir gün mutlaka bulup soğuk  sulardan çıkaracağım' diyorum. Oğlumu mutlaka bir gün bulacağız. Telefonumun her  çalışında 'oğlum arıyor' diye düşünüyorum. Evin dış kapısı çaldığında oğlumun eve  geldiğini hissediyorum. Çoruh Nehri'nde arıyorum ama gözüm her yerde, bir gün  oğlumun çıkıp geleceği ümidiyle yaşıyorum. Allah'ım bana en azından oğlumun  cansız bedenine ait bir parçasını bulmayı nasip et." 

Haberin Devamı

  

    Anne Ulusoy, bin 465 gündür oğlunun fotoğrafına sarılıp uyuduğunu  söyledi. 

  

    "Güzel oğlumun kendisi yok ama fotoğrafları var" diyen Ulusoy, şunları  kaydetti: 

  

    "Fotoğraflarına sarılıp uyuyorum. Koynumda fotoğrafını ısıtıyorum.  Saçlarını okşuyorum, sohbet ediyorum. Koltukların üzerinde uyuyorum. Yatağa dahi  yatamıyorum. Oğlumun kaybolmasından sonra hayatımız zindan oldu. Ailece perişan  olduk. Eşim de ben de ağlamaktan hastalandık. Artık dayanacak gücümüz kalmadı.  Allah'ım bizlere sabır ver..." 

  

    Eşinin arama sırasında bir parça kemik bulduğunu ve oğluna ait  olabileceği düşüncesiyle incelenmesi için cebine koyduğunu dile getiren Ulusoy,  bu sırada fenalaştığını anlattı. 

  

    Ulusoy, oğlunun kayboluşunun 4'üncü yılında nehre karanfil bıraktığını  ifade ederek, "Oğlum hayattayken bana çiçek getirirdi. Ben ise genç yaştaki  oğluma karanfil atıyorum. Bu acı ömür boyu çekilmez. Ne yapacağımızı şaşırdık"  dedi. 

Haberin Devamı

  

    - Olay 

  

    Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Artvin Barajı'nda  görevli mühendisler Hüseyin Dervişoğlu (32) ve Orhan Kemal Ulusoy (29), 22 Nisan  2011'de şantiyeden 34 FG 9540 plakalı otomobille ayrılmıştı. Mühendislerden haber  alınamaması üzerine başlatılan çalışmada, Artvin-Yusufeli karayolunun 65.  kilometresi Aşağımaden köyü mevkisinde bulunan otomobil, Çoruh Nehri'nden  çıkarılmış ancak Dervişoğlu ve Ulusoy'a ulaşılamamıştı. 

  

    Orhan Kemal Ulusoy'un babası İrfan Ulusoy, 3 Mart 2012'de  karayollarına ait asfalt şantiyesinin alt kesiminde, nehirde erkek cesedi bulmuş,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince sudan çıkarılan cesedin  Trabzon Adli Tıp Kurumundaki otopsisinde Dervişoğlu'na ait olduğu belirlenmişti.