Alternatif Tıp Açlık otu zayıflatır mı?

Açlık otu zayıflatır mı?

11.08.2017 - 15:58 | Son Güncellenme:

Zayıflamak isteyen insanlar her geçen gün yemi bir yöntem deneme peşine düşüyorlar. Son günlerde aranan en çok aranan yöntemlerden biriside açlık otu zayıflatır mı? Açlık otu zayıflatır mı vücuda ne gibi faydalar sağlar diye merak ediyorsanız işte cevapları…

Açlık otu zayıflatır mı

Pek çok kişi tarafından kullanılan açlık otu, kilo verdirmenin yanında sağlığı da çeşitli faydalar sağlayabiliyorlar. Hatta açlık otunu kullanan insanlar bu bitkisel yöntemle vücutlarının hem sağlıklı ve dinç olduğunu hem de hızlı bir şekilde zayıfladıklarını söylüyorlar.

Haberin Devamı

Açlık otu sağlığımıza ne gibi faydalar sağlar?
Açlık otu, Afrika topraklarında yetişen bir bitki türüdür. Ancak Türkiye’de ve hemen hemen her yerde bulunabilen bir bitki türüdür.

Açlık otu müshil olarak nasıl kullanılır?
Açlık otunun doğal müshil olarak kullanılması eski Mezopotamya dönemine kadar dayanmaktadır. Bu bitki müshil olarak kullanıldığında genellikle kahvenin içerisine koyulmaktadır.
Açlık otu bugün olduğu gibi eskiden de Mısır Çarşısında doğal müshil olarak satılırdı. Açlık otu eski aktariye defterlerinin baş köşesini işgal ederdi. Örneğin açlık otu hem meyve, hem de yaprak olarak 1774 tarihli bir aktariye defterinde de kayıtlıydı.

Açlık otu vücutta bulunan yağların erimesine yardımcı olur ve o yağların tekrardan oluşmasını engeller.

Haberin Devamı

Tansiyonu düzenleyici etkisi vardır özellikle yüksek tansiyonu olan hastalara önerilmektedir.

Böbrek kumu döken hastalar için dökmeyi kolaylaştırıcı bir bitkidir.

Açlık otu zayıflatır mı?
Kilo sorunu olan insanlar, açlık otunun zayıflamada en etkili doğal yöntemlerden biri olarak görülüyor. Kilo verdirici etkisi olan açlık otu, bağırsakları çalıştıran bir etkiye sahiptir ve bu sayede kilo verilmesine yardımcı olur. Açlık otu ile kilo verenler bu bitkinin çayını tükettiklerini söylüyorlar.

Açlık otu çayı nasıl hazırlanır?

Malzemeler
* 13 yaprak açlık otu
* 1 cezve su

Nasıl hazırlanır?
Açlık otu yapraklarını bir cezve su içerisine koyarak bekletin. 1-2 dk kaynatarak demlenmeye bırakın.
Açlık otuyla hazırlamış olduğunuz çayı yatmadan önce tüketmeniz gerekir. Bu çayı 12 saat ara vererek içmeniz gerekir.

Açlık otu zararları
Açlık otunun fazla kullanımında zarar verici etkisi bulunmamaktadır. Zarar verici etkisinin olmasının en önemli nedeni ishal edici etkisinin bulunmasıdır. Çok fazla tüketilen açlık otu, ishal nedeniyle su kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Yazarlar