Ekonomi Ada’ya 20 ayda yeni terminal

Ada’ya 20 ayda yeni terminal

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temelini attıkları KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının 20 ayda hizmete açılmasının planlandığını söyledi

Ada’ya 20 ayda yeni terminal

KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası inşaatı temel atma töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapıldı. Törene KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ve projenin finansörü Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de katıldı.

Bakan Arslan, “Yeni terminal binasını 20 ayda bitirmeyi amaçladıklarını” kaydetti. Denizbank’ın projeye 200 milyon euro’nun üzerinde yatırım yaptığını ve işletme sürecinde cironun neredeyse yarısının KKTC’ye verileceğini ifade eden Arslan,
Denizbank’a teşekkür etti. Arslan şöyle devam etti:

“Türkiye havacılık sektöründe gelişirken, KKTC’yi ayrı tutamayız. Amacımız KKTC’nin daha da gelişmesi. Türkiye hangi alanda olursa olsun, kazandığı tecrübelerini KKTC’ye yansıtmak istiyoruz. Ercan Havalimanı en az 5 milyon yolcuya hizmet edecek kaliteli bir terminal olacak.”

KKTC Ulaştırma Bakanı Dürüst de, Ercan’ın KKTC açısından çok önemli bir proje olduğunu ifade etti ve Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı da, “Önlerine bazı sorunların çıkarıldığını bu sorunların aşılmasıyla birlikte projenin hız kazandığını” söyledi.

Denizank Genel Müdürü Hakan Ateş de, “Kuzey Kıbrıs’a ayrı bir sayfa açmak istiyoruz. Kıbrıs Barış Suyu’nda da, Ercan Havaalanı’nda da finansmandayız” dedi.