Gündem Adalet Bakanlığı Üzerinden GBT Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

Adalet Bakanlığı Üzerinden GBT Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

22.05.2015 - 13:59 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulamaları ve Yargıtay dosya sorgulamalarını internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. GBT sabıka kaydı ve Yargıtay dosya sorgulamaları hakkında detaylı bilgi haberimizde!

Adalet Bakanlığı Üzerinden GBT Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

Sabıka kaydı belgesi son zamanlarda bazı başvuru işlemlerinde istenmektedir. İş başvuruların çoğunda bu belge istendiği gibi öğrenci iseniz burs başvurularında ve yurt başvurularında da sabıka kaydı belgesi istenmektedir. Bu belgede yaşantınız boyunca işlediğiniz adli suçlar görünmektedir. Yani bu belge vatandaşların suç durumunu bildiren bir belgedir. Kurumlar bu belgeyi isteyerek vatandaşların suç durumlarını kolaylıkla öğrenebilir ve işe alma durumunu kontrol edebilir. Sabıka kaydı belgesine bulunduğunuz il veya ilçenin adliye kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Son zamanlarda bu belgeye olan yoğunluk sebebi ile sabıka kaydı belgesi almak için sıra ve kuyruk beklemek zorunda kalabilirsiniz. Adalet Bakanlığı bu son zamanlardaki yoğunluğun farkında varıp bu işlemi kolaylaştırmak için internet üzerinden online olarak sabıka kaydı sorgulama işlemini yapmıştır. Vatandaşlar artık bu belgeye internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir. Adalet Bakanlığının internet uygulaması E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için Adalet Bakanlığının internet uygulamasından yapacağımız işlemlerin hepsini E-Devlet sisteminden gerçekleştireceğiz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Adalet Bakanlığı gibi birçok bakanlık da E-Devlet sistemine kayıtlı olduğu için bütün işlemlerinizi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. E-Devlet vatandaş giriş ekranına ulaştığınız zaman 4 farklı giriş yolu ile karşılaşacaksınız. Bu giriş yollarından herhangi birisini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay ve basit olduğu için E-Devlet şifresi ile olan giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yoluna T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme girişinizi gerçekleştirdikten sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümünden Adalet Bakanlığını bulmanız gerekmektedir. Adalet Bakanlığının alt seçeneklerinde bulunan Adli sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri seçeneği altından adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sabıka kaydı sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mahkemede devam etmekte olan dosyanızı Yargıtay dosya sorgulama işlemi yaparak takip edebilirsiniz. Yargıtay dosya sorgulama işlemini de internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yargıtay kurumunun internet sitesinden şifresiz olarak gerçekleştirebilmek için Yargıtay kurumunun resmi internet sayfasına giriş yapmalısınız. İnternet sayfasında bulunan dava dosya sorgulama seçeneğini seçtikten sonra bazı dosya bilgilerini sisteme girmeniz gerekmektedir. İl adı, mahkeme türü, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini sisteme girdikten sonra Yargıtay dosya sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Yargıtay kurumu E-Devlet sisteminde yer aldığı için Yargıtay dosya sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sayfasından E-Hizmetler bölümünden Yargıtay kurumunu bularak alt seçeneklerinden dava dosya sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Böylece sorgulama işlemini tamamlamış olursunuz.

Yazarlar