Gündem Adalet Bakanlığından Online GBT sorgulama hizmeti!

Adalet Bakanlığından Online GBT sorgulama hizmeti!

13.10.2016 - 09:11 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı’nın GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemini e-Devlet sistemine entegre etmesiyle birlikte vatandaş internetten sabıka kaydı belgesi alabiliyor. GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi internetten kolaylıkla yapılabiliyor. GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile e-Devlet üzerinden en güncel sabıka kaydı belgesi öğrenilebiliyor.

Adalet Bakanlığından Online GBT sorgulama hizmeti

Modern yüzyıl Türkiye’sinde artık pek çok kamu işlemi konusunda internet işlem kolaylıklarından ve yeni nesil işlem fırsatlarından yararlanılabiliyor. Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısının aktif şekilde kullanılıyor olması ile birlikte dijital platform üzerinde online sabıka kaydı sorgulama dönemi başladı. Özellikle de internet teknolojilerinin yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulmaya başlaması ile birlikte artık vatandaşlar son derece pratik bir şekilde en güncel kamu bilgilerine ulaşabiliyor ya da kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların gerçekleştirecekleri pek çok yasal ve resmi işlem konusunda en çok gerekli olabilen belgelerin başında gelen sabıka kaydı belgesinin internet ortamı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde alınabilmesi söz konusu oldu.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte internete erişim sağlanabilen her noktadan sadece dakikalar içerisinde sabıka kaydı belgesini internet üzerinden alabilme kolaylığında alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de internet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi sayesinde artık vatandaşlar pek çok kamu kurum ve kuruluşu işlemini internet ortamı üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar artık kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabildikleri sanal devlet portalı e-Devlet sistemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden birkaç dakika içerisinde sabıka kaydı belgesinin online olarak alınabilmesine yardımcı olan Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alınabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde sadece bir gün içerisinde vatandaşlar tarafından on binleri bulan sabıka kaydı belgesi alımı için başvuruda bulunuyor. Bu durumda vatandaşların çok yoğun bir işlem trafiği ve sıra bekleme çilesi ile karşı karşıya kalmasına neden olabildiği gibi Adalet Bakanlığı’nın ilgili devlet birimlerinde oldukça ciddi bir iş yükünün meydana gelmesine neden oluyor. Adalet Bakanlığı da bu durumun önlenebilmesi ve vatandaşların daha modern ve daha çağdaş standartlarda hizmetler sunabilmek amacı ile GBT sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek sabıka kaydı belgesini kolay bir şekilde online olarak alabiliyor.

Vatandaşların iş başvurularından pek çok bankacılık işlemine kadar çok sayıdaki resmi işlemde en çok talep edilen başlıca evrakların arasında yer alıyor olması vatandaşın çok sık şekilde sabıka kaydı belgesi alımı için Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimlerine başvuruda bulunmasına yol açıyor. Vatandaşlar bu şekilde Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Genel Bilgi Tarama (GBT) sistemi çerçevesinde var olan tüm adli kayıt bilgilerini öğrenebilme şansına sanal devlet portalı e-Devlet sistemi GBT sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet portalı sistemi üzerinde yer alan ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından sabıka kaydı sorgulama işlemi sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiği gibi vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.