Gündem ‘Adalet geç de olsa yerini bulacaktır’

‘Adalet geç de olsa yerini bulacaktır’

07.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Trafikte tartıştığı Ahmet Sülüşoğlu’nu öldüren eski polis Celal Yılmaz hakkında  beraat kararının bozulması Sülüşoğlu ailesi tarafından sevinçle karşılandı...

‘Adalet geç de olsa yerini bulacaktır’

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, 17 Ağustos 2015 günü Halkalı’da trafikte motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu (30) ile tartışmış ve bu tartışma Yılmaz’ın evinin önüne kadar devam etmişti. Yaşanan tartışma sonrası Yılmaz kendisine kuru sıkı silah çeken Sülüşoğlu’nu beylik tabancası ile vurarak öldürmüştü.

Haberin Devamı

Olayın ardından tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, 8 gün sonra avukatlarının itirazı ile tahliye edilmişti. Ancak hakkında “Haksız tahrik altında adam öldürmek” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yılmaz, davanın ilk duruşmasında tekrar tutuklanmıştı. Yılmaz, 3 Şubat 2016 tarihinde yapılan karar duruşmasında da cezalandırılmasına yer olmadığına karar verilerek yeniden tahliye edilmişti. Yerel mahkeme tarafından verilen “Cezalandırılmasına yer olmadığına” ilişkin karar, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararında olay yerine silahla gelen maktul Ahmet Sülüşoğlu’nun silahını kurduktan sonra olay yerindeki güvenlik görevlileri ile konuşmaya başladığına dikkati çekerek, “Sanık Yılmaz’ın meşru müdafaa koşulları altında öldürme suçunu işlemediği”ne hükmetti ve sanığın “Kasten adam öldürmek” suçundan cezalandırılması istedi.

Haberin Devamı

‘3 yıldır bekliyoruz’

Yargıtay kararıyla ilgili Milliyet’e konuşan baba Mehmet Sülüşoğlu şunları söyledi: “Biz olay olduğu günden beri, bu adamın Ahmet’i kasten öldürdüğünü söylüyorduk ve bu söylediğimiz görüntülerde de net bir şekilde görünüyordu ama buna rağmen bu adam tahliye edildi. Bu adam Ahmet’i öldürmek için vurdu. 3 yıldır adalet bekliyoruz. Ümitsizliğe hiç bir zaman kapılmamıştım. Adaletin er ya da geç yerini bulacağına inanıyorum.”