Gündem Adaletsizliklerin takipçisi olacağım

Adaletsizliklerin takipçisi olacağım

03.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’nin Kayseri’den aday gösterdiği avukat İsmihan Gülser Üçok, “Ülkemizde yargı bağımsız değil. Adalet dağıtan insanların verilen talimatlarla tutuklanabildiği bir ülkede yaşıyoruz” diye konuştu...

Adaletsizliklerin  takipçisi olacağım

MHP’nin Kayseri’den aday gösterdiği avukat İsmihan Gülser Üçok, “Hukukçu olmam nedeniyle en çok, Ülkemizde yargı bağımsız değil” dedi.

Haberin Devamı

MHP, Kayseri’de 4. sıra adayı olarak avukat İsmihan Gülser Üçok’u gösterdi. Üçok, birçok alanda çalışma yaptıklarını belirterek, “Kadın aday olunca sadece kadın meseleleriyle ya da kadın sorunlarıyla ilgilenmek gerekmiyor. Kesinlikle öyle düşünmüyorum. Şu anda Kayseri’de TOKİ mahallesindeyiz. Buradaki sorunların giderilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Evlerle birebir görüşüyorum. Burada dar gelirli insanlara vaatlerde bulunulmuş ama 125 bin liraya kadar maliyetle ev sahibi olacaklar. Seçimde çalışmış olduğum konular sadece kadınlar değil. Ekonomi, işsizlik, terör, eğitim, sağlık... Yani her konuyla ilgili olarak çalışıyoruz. Elbette kadın meselesi de bunların içerisinde ama sadece kadın vekillerin ilgileneceği bir mesele olmamalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hukuk vurgusu

Üçok, seçildiği takdirde Meclis’te yakından izleyeceği konular hakkında ise şunları söyledi:

“Meclis’te her konunun dış politikanın, çözüm sürecinin, kadın meselesinin, kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin, hukuk ve adaletsizliğin ve yolsuzluğun takipçisi olacağım. Bu konuda söz veriyorum seçmenlerime. Hukukçu olmam nedeniyle en çok, ‘Yargı bağımsız mı’ sorusuyla karşılaşıyorum. Ülkemizde yargı bağımsız değil. Savcı sandalyesinde, hakim sandalyesinde adalet dağıtan insanların verilen talimatlarla tutuklanabildiği bir ülkede yaşıyoruz diyorum. İnşallah iktidar olduğumuzda hukukun üstünlüğünün savunulacağı bir sistemi yeniden getirmeyi planlıyoruz.”

İsmihan Gülser Üçok kimdir?
1967 yılında Sivas’ta doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. MHP’nin Kayseri’de ilk kadın kolları başkanı. Serbest avukatlık yapıyor. Evli ve 3 çocuk annesi.