Cadde 'Adam pis pis bakıyor, (Lan yakarım dünyayı) deyip saldırıyorsun'

'Adam pis pis bakıyor, (Lan yakarım dünyayı) deyip saldırıyorsun'

18.05.2018 - 16:57 | Son Güncellenme:

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu 'Hadi Be' programının konuğu, “Arda’nın Mutfağı” programındaki sempatik sunumu ve lezzetli tarifleriyle beğeni toplayan ünlü şef Arda Türkmen oldu.

Adam pis pis bakıyor, (Lan yakarım dünyayı) deyip saldırıyorsun

"Axl Rose’un attığı mikrofon kafama düştü"
Arda Türkmen, programın 'O mu, bu mu?' köşesinde “Metallica mı Guns N’ Roses mı?” sorusuna ilginç bir anısını anlatarak yanıt verdi: Metallica... Guns N’ Roses konseri olduğunda Türkiye’de, ben çok güzel bir genç fan olarak stadyumdaydım. Axl Rose son şarkıyı söyleyip mikrofonu attı. Mikrofon benim kafaya düştü! Ama bu soruya Metallica diyorum.”

Haberin Devamı

"Tarif istediğim gibi olmazsa çekimi baştan yaparım"
Emre Saygı, Arda Türkmen’e 5 cümle okudu, karşılığında 'yanlış' ya da 'doğru' kartlarından birini göstermesini istedi. Ünlü şef, “Yeni yaptığım ve çok beğendiğim bir tarifi tattırdığımda beğenilmezse içten içe uyuz olurum” ve “Spor yaptıktan sonra aynanın karşısına geçip kaslarımın görüntüsüne bir göz atarım” cümlelerine 'yanlış' kartını gösterdi. "Restoranda müşterilerin yemeklere verdiği tepkileri gizliden gizliye izlerim", "Arda’nın Mutfağı programında yaptığım tarif istediğim gibi çıkmadı diye çekimi baştan yapmışlığım olmuştur" ve "Mutfaktaki yeteneğimi hayatta bir kere bile olsa karşı cinsi etkilemek için kullanmışımdır" cümleleri karşısında da 'doğru' kartını kaldırdı.

Haberin Devamı

"Hiçbir kadına yemek yapmadığımı düşünmek saçma"
Mutfaktaki yeteneklerini karşı cinsi etkilemek için kullandığını itiraf eden Arda Türkmen, "Bunca yıldır hiçbir kadına yemek yapmadığımı düşünmek ne kadar saçma değil mi? Yaptım tabii. Ama hangi birini anlatayım ki şimdi?" ifadelerini kullandı.

"Hangi masa memnun, kim neyi beğenmedi, bakınca anlarım"
Ünlü şef, restorancılık konusunda iddialı olduğunu dile getirerek, "Biz dükkancıyız. 20 senelik restorancıyım. Buradan baktığım zaman 'hangi masa bu akşam arıza çıkaracak, hangi masa yemeğinden memnun, hangi karı-kocanın arasında problem var, birazdan kim masadan kalkıp gidecek, kim neyi beğendi neyi beğenmedi, hangi masa biraz sonra gelip şikayetini anlatacak' anlarım" şeklinde konuştu.

"Lisede müzik grubunda bas gitar çalıyordum"
Arda Türkmen, instagram’da paylaştığı, lise yıllarında müzik grubunda bas gitar çalarken çekilmiş fotoğrafın hikayesini şöyle anlattı:
"Lise yıllarında bir grubumuz vardı ve Etiler Lisesi’nde konser vermiştik. Bu fotoğrafı da orada bir hanımefendi çekmiş ama kendisini tanımam. O zamanlar grup olarak takılıyor, hep birlikte dışarı çıkıyorduk. Bir gün bara gittik. Bir kız geldi yanıma sırt çantasıyla. Omzuma dokundu, ‘Senin bende fotoğrafın var’ dedi. ‘Ne fotoğrafı?’ dedim, çantasını karıştırdı, iki tane fotoğraf verdi. O fotoğraflardan biri buydu. ‘Biz seni çok sevdik’ dedi, ‘Allah razı olsun’ dedim. Fotoğrafı istedim, verdi gitti."

Haberin Devamı

"2.5 senede dükkanı oturttuk"
Program ekibini Karaköy’deki kendi mekanında ağırlayan Arda Türkmen, "2.5 sene oldu burayı açalı. Çok iyi gidiyor maşallah. 2.5 senede dükkanı bayağı oturttuk. Misafirlerimiz hayatından memnun ve ekip oturdu. Sürekli kendimizi geliştiriyoruz, yeni şeyler yapıyoruz. Sektörde bazıları tökezlerken, biz Allah’a şükür iyi gidiyoruz" dedi.

"Öncesinde denemeden yaptığım tarif yok"
"Arda’nın Mutfağı" programında verdiği tariflerin hepsini önceden denediğini vurgulayan başarıl ışef, "Oradaki tarifleri çok önemsiyorum, çok deniyorum. 8 yıldır sezondayız, 8 yıldır denemeden yaptığım bir tarif yok. Örneğin önümüzdeki pazartesi günü bütün günümü stüdyoda geçireceğim. 8 tane tarif deneyeceğim. Salı, çarşamba ve perşembe günleri de çekim yapacağız. Pişireceklerimin hepsini önceden deniyorum. İzleniyor olmamın temel sebeplerinden biri de güvenilirlik duygusu. ‘Bu çocuğun tarifleri tutuyor’ diyorlar. Tutsun diye de uğraşıyoruz bayağı" ifadelerini kullandı.

"Bisiklet maço bir spor"
Arda Türkmen, bisiklet tutkusunun nasıl başladığını da anlattı: Çocukken bisiklete çok binerdik. En büyük eğlencemiz oydu. Sarıyer’den çıkardık, Beşiktaş’a giderdik. Dönüşte Bebek’te dondurma yerdik. 10 sene evvel çocukluk arkadaşlarımdan biri ‘Ben yeniden binmeye başladım, acayip antrenman oluyor’ dedi. ‘Hadi binelim’ dedim ben de, gelişe gelişe bu seviyeye kadar geldim. Çok azim gerektiren, çok kompetitif bir spor. Çok maço bir spor bu arada. Hiç öyle 'tayt mayt' filan demeyin yani. Hayvan gibi maço bir spor. Sen yaldır yaldır gidiyorsun, enerjinin doruğundasın, adam yanından geçerken pis pis bakıyor sana. ‘Lan yakarım dünyayı’ deyip saldırıyorsun!"

Haberin Devamı

"Evlenmemiş olmamın nedeni huysuzluğum olabilir"
Türkmen, "Ne zaman evleneceksin?” sorusunu şu yanıtı verdi:
"Hayırlısı, temmuzda düşünüyorum! Şaka yapıyorum. Ne bileyim, bilmiyorum ki. Evliliğe karşı bir adam değilim. Hiçbir zaman da olmadım. ‘Asla evlenmem’ demiyorum. Fakat bazen ‘Herhalde evlenemeyeceğim ben’ dediğim oluyor. Kader kısmet bu işler. Sen planlar yaparsın olmaz, hiç beklemedin anda bir şey çıkar. O yüzden 'kısmet, bakacağız' diyorum. Bu yaşıma kadar olmamasının nedeni kısmen benim huysuzluğum olabilir. İşe güce öncelik vermem olabilir."

Haberin Devamı