Adana Adana Barosuna 11 Avukat Katıldı

Adana Barosuna 11 Avukat Katıldı

18.10.2018 - 16:23 | Son Güncellenme:

.

Adana Barosuna 11 Avukat Katıldı

ADANA (AA) - Adana Barosuna 11 avukat daha katıldı.

Haberin Devamı

Baro Başkanı Veli Küçük, Adliye Sarayında Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonu’nda düzenlenen avukatlık ruhsat töreninde yaptığı konuşmada, avukatlığın dünyada hiçbir mesleğe verilmemiş hak ve sorumluluklara sahip bir meslek olduğunu söyledi.

Küçük, "Avukatlığın toplumda saygın, ekonomik olarak belirli ölçülerde ve iyi bir düzeyde yaşam standardı sunmasının yanı sıra en önemli yanı ise kamusal yönüdür. Evrensel hukuk kurallarını savunan meslektir." dedi.

Küçük, avukatlığın uzun soluklu ve toplumda yurttaşın adalete erişimini, hak arayışını sağlayan meslek olduğuna dikkat çekerek, bu mesleği disiplinli ve etiğine uygun icra etmenin çok önemli olduğunu, empati yeteneği geliştirilerek bu meslekte başarılı olmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Törende konuşmaların ardından Baro Başkan Yardımcısı Sabahattin Gümüş, yeni avukatlar Berk Terliksiz, Fazilet Bağcı, Mehmetcan Tepeli, Fatih Oğultegin, Zeliha Kılıçarslan, İnci Kübra Yasdı, Mert İsmail Kayan, Nazlı Karakoca, Hatice Ehliz, Berna Gizem Gül ve Mücella Belli’ye avukatlık yemini ettirdi. Avukatlara ruhsatları verilip, cübbeleri giydirildi.