Adana ADANA’DA BOKS ADAY HAKEM KURSU AÇILACAK

ADANA’DA BOKS ADAY HAKEM KURSU AÇILACAK

27.11.2014 - 10:36 | Son Güncellenme:

.

ADANA’DA BOKS ADAY HAKEM KURSU AÇILACAK

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, boks hakem sıkıntısını gidermek için 1-5 Aralık tarihleri arasında “Boks Aday Hakem Kursu” açılacağını söyledi.
Hadi, 9 yıldır Adana’da görev yaptığını, daha önceleri boksun kendine ait özerk salonu bulunmadığını, bu eksikliği giderdiğini, 3 antrenör ile milli takımlara sporcu kazandırdıklarını kaydetti.
Kursu Mersin bölgesinden Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Muhittin Gönengil’in yöneteceğini ifade eden Hadi, şöyle devam etti:
“Boks hakemi konusunda uzun zamandır sıkıntı yaşanıyordu. Geçen ay Adana’da yapılan Türkiye Boks Grup Şampiyonası’na görevli olarak gelen Boks Federasyonu Genel Sekreteri dostumuz Bekir Doğan aday hakem kursu açılması konusunda talebimizi olumlu karşıladı. Açılacak kursta yeni hakemler kazanarak kaliteyi artıracağız. Kursa özellikle eski boksörlerin katılması arzuluyoruz. Milli boksörlerde eğitim şartı aranmayacak. Bunun yanı sıra, kursa katılacak adaylar en az 17, en fazla 34 yaş arasında ve lise mezunu olacak. Sağlık raporu, nüfus kağıdı örneği,4 adet vesikalık fotoğraf, lise diploması, savcılık kağıdının yanı sıra sporda cezası olmadığına dair yazı ile başvuracaklar.”
Hadi, kursa Adana dışından da katılım olacağını sözlerine ekledi.