Gündem Son dakika haberi: Adana'da canlı bomba operasyonu! Hücre evine baskın..

Son dakika haberi: Adana'da canlı bomba operasyonu! Hücre evine baskın..

27.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana'nın Seyhan ilçesinden gelen son dakika haberine göre bir binanın zemin katında IŞİD'li ve canlı bomba olduğu istihbaratı üzerine hücre evine operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Son dakika haberi: Adanada canlı bomba operasyonu Hücre evine baskın..

Adana Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi 70174 sokaktaki 4 katlı bir binanın zemin katındaki evde IŞİD'in canlı bombasının olduğu istihbaratı üzerine polis operasyon düzenledi. İstihbarat, Terör ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin katıldığı operasyonda IŞİD'in canlı bombası olduğu iddia edilen 2 kişi bu evde, bunlara yardım ettiği iddia edilen 5 kişi ise farklı yerlerde yapılan operasyonlarla yakalandı. Polis ekipleri evde patlayıcıya duyarlı köpeklerle arama yaptı.

Haberin Devamı

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

2 YIL ÖNCE KİRALAMIŞLAR

Operasyonun düzenlendiği evde aramalarını tamamlayan polis, gözaltına aldığı Suriyeli 2 kadını, yanlarındaki yaşları 2-10 arasında olan 6 çocukla birlikte Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Suriyelilerin operasyonun düzenlendiği evi 2 yıl önce kiraladıklarını belirten komşuları, "Zaman zaman eve gelip gidenler oluyordu. Ama kısa süreli, sohbet yaptıklarını tahmin ediyorduk. Bazı aylarda kiralarını ödemekte zorlanıyorlardı, ama genellikle düzenli veriyorlardı. Biz evde karı-koca ile 2 çocuğunun olduğunu biliyorduk" dedi.

PATLAYICI ÇIKMADI

Polis, patlayıcıya duyarlı detektör köpeklerle evde yaklaşık bir saat süren arama yaptı. Evde patlayıcıya rastlanmazken, şehrin farklı noktalarında operasyonlar sürdürüldüğü açıklandı.