Adana Adana'da Dilenci Operasyonu

Adana'da Dilenci Operasyonu

13.11.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

.

Adanada Dilenci Operasyonu

ADANA (AA) - Adana'da dilencilik yaptığı iddia edilen bir kişi Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde devriye görevi yapan zabıta ekipleri, bisikletiyle yürüdüğü sırada aniden bayılıp düştükten sonra kendisine yardım eden kişilere hasta olduğunu söyleyip elindeki ilaç kutularını gösteren ve daha sonra para isteyen Ahmet Ç'yi (63) yakaladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na götürülen Ahmet Ç'nin üzerinde yapılan aramalarda 153 lira, Adana Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yolculuk için verilen engelli kartı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verildiği değerlendirilen engelli kartı bulundu.

İşlemleri tamamlanan Ahmet Ç'ye Kabahatler Kanunu kapsamında 109 lira ceza kesildiği ve ücretsiz yolculuk için verilen engelli kartının iptal edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engellilere verilen kartın ise gerçek olup olmadığının araştırıldığı bildirildi.

Zabıta Denetim Şube Müdürü Mehmet Atilla, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların Ahmet Ç. hakkında sosyal medya aracılığıyla şikayetlerini dile getirdiğini söyledi.

Atilla, vatandaşların bu tür konulara daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Halkımızın duygularını istismar eden bu kişilere yönelik denetlemelerimiz devam edecek. Bu konuda oluşturduğumuz ekiplerle 7 gün 24 saat halkımızın emrindeyiz."dedi.

Yazarlar