Adana Adana'da Fetö Sanığı İş Adamları Hakkındaki Dava

Adana'da Fetö Sanığı İş Adamları Hakkındaki Dava

22.05.2017 - 19:11 | Son Güncellenme:

Aralarında FETÖ elebaşı Gülen'in de bulunduğu 25'i tutuklu 120 sanığın yargılanmasına devam edildi

Adanada Fetö Sanığı İş Adamları Hakkındaki Dava

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında, haklarında "FETÖ/PDY'ye üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan 7,5 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 25'i tutuklu 120 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince, duruşma salonunun yetersizliği nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesindeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik salonda 6 Şubat'ta görülmeye başlanan, bazı dosyaların birleştirilmesi nedeniyle sanık sayısı 103'ten 120'ye çıkan davanın duruşmasına tutuklu sanıklardan Yağmur Akkülah, Barış Baltacı, Seyfettin Alpat, Ali Kazım Başaran ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Diğer tutuklu sanıklar ise mahkemeye bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmada mahkeme tanıkları dinledi.

Tanıklardan M.İ, tutuklu sanık Yağmur Akkülah'ın terör örgütü lideri Fetullah Gülen ile samimi bir şekilde görüşmesine tanık olmadığını fakat dosyaya yansıyan Akkülah'ın bu yapıya dair bağış yaptığı beyanlarının doğru olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

M.İ, 2010 yılına kadar kendisinin de bu yapıya bağışta bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Himmet konusunda net miktarları hatırlamıyorum. Büyük yardım ve himmetler de toplanıyordu. Himmet toplantılarında kimin ne kadar yardım ve bağışta bulunacağı bir kişi tarafından not edilir. Daha sonra o iş yeri sahibinin iş yerine gidilir ve nasıl ve ne şekilde ödeyeceği anlatılır. Kimisi dairesini bağışlar kimisi farklı şeyler bağışlar ve bu şekilde himmetler toplanırdı. Ben paranın ne şekilde toplandığını biliyorum. Ancak bu himmet adı altında toplanan paraların sisteme nasıl sokulduğunu bilmiyorum.''

Tanık F.A. da 2008 yılında davet üzerine sohbet toplantılarına katıldığını, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan'ı bu toplantılarda gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Benim dahil olduğum mütevelli heyetinde Cevdet Şeker vardı. Mütevelli heyeti 3 kişiden oluşuyordu. Fakat kimse kimsenin mütevelli olduğunu bilmiyordu. Mütevelliler 15-20 güne bir toplanıyor, sohbet gruplarını ve gezi programlarını belirliyorlardı. Bazen sohbet hocaları değişiyordu. Mütevelli heyetine benim dışımda Cevdet Şeker ve ara ara değişen sohbet hocaları ile Barış Baltacı katılıyordu. Karşı taraf 'ben mütevelliyim' demediği müddetçe bunu bizim bilmemiz mümkün değildi. Bu yapı gizliydi. Sohbet hocası kimin mütevelli olduğunu söylerdi. Mütevelli olan kişi benim bildiğim kadarıyla yapı içerisindeki tavır ve duruşu 'abone kazandırır mı?' gibi ölçülere göre belirleniyordu. Ben bir kez himmet toplantısına katıldım. Bu toplantıyı Kemal Elibal yönetiyor, Barış Baltacı ise sohbet hocası olarak bulunuyordu. Ben bu toplantı sonrası vadettiğim parayı iş yerime gelen kişiye verdim. 2013 yılında Amerika Birleşik Devletlerine gittik. Amerika ziyaretimizde yanımızda Barış Baltacı, İsmail Kadı, Yağmur Akkülah, Mehmet Şahbaz vardı. Mehmet Şahbaz hariç bizler Pensilvanya'ya giderek Fetullah Gülen'i ziyaret ettik.''

Haberin Devamı

Mahkeme duruşmaya yarın devam etmek üzere ara verdi.