Adana Adana'da İki Kardeşin Öldüğü Yangına İlişkin Dava

Adana'da İki Kardeşin Öldüğü Yangına İlişkin Dava

11.12.2017 - 13:06 | Son Güncellenme:

Misafir kaldıkları evde çıkan yangında yaşamını yitiren iki ve 4 yaşındaki çocukların ölümüne ilişkin iki sanığın yargılanmasına devam edildi

Adanada İki Kardeşin Öldüğü Yangına İlişkin Dava

ADANA (AA) - Adana'da misafir kaldıkları evde çıkan yangında hayatını kaybeden iki ve 4 yaşındaki kardeşlerin yaşamını yitirmesiyle ilgili iki sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Haberin Devamı

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar İbiş Ç. ve Ali Rıza S. ile olayda çocukları ölen Yasemin Kahriman katılmadı.

Sanık Ali Rıza S.'nin avukatı Murat Savul, daha önce müvekkili için gelen "asli kusurludur" raporunu kabul etmediklerini belirtti.

Raporda, yangına sebebiyet verdiği iddia edilen soba ve diğer hususların ayrıntılı olarak incelendiği, çelişkilerin ortaya konulduğunun belirtildiğini ifade eden Savul, "Ancak 2 kızı ölen Yasemin Kahriman uzun zamandan beri temin edilip dinlenememiştir. Kendisi dinlenemediği sürece bu dosya aydınlanamayacaktır. Müştekiye ulaşılıp bilgisi alınıncaya kadar soruşturmanın bekletici mesele yapılmasını talep ediyoruz." dedi.

Savul, ayrıca sanıklardan İbiş Ç'nin öldüğünü duyduklarını da ifade ederek, "Müşteki hakkında bilirkişi raporunda asli kusurlu olduğu belirtilmektedir. En azından hakkında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermesi' suçundan bir soruşturma yürütülmesi görüşündeyiz." dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümüne gönderilerek 3 kişilik bilirkişi heyetinden yeniden kusur raporu aldırılmasına karar verdi.

Ayrıca, 2 kızı ölen anne Yasemin Kahriman hakkında yapılan suç duyurusu sonucunun Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sorulmasını da kararlaştıran heyet, duruşmayı 13 Mart 2018’e erteledi.

Mersin Kadın Sığınmaevi'nde kalan Yasemin Kahriman (31), kızları Fatma (5) ve Selvi’yi (2) de yanına alarak 7 Ocak 2015’te, 4 yıl önce Tunceli Otogarı’nda tanıştığı ve Adana’da yaşayan Ali Rıza S'nin yanına gelmiş, Ali Rıza S. de anne ve iki kızını arkadaşı İbiş Ç'nin kiracı olduğu eve yerleştirmişti. 9 Ocak 2015’te evde çıkan yangında iki kız kardeş hayatını kaybetmişti.