Gündem Adana’da özel Burç Okulları’na baskın

Adana’da özel Burç Okulları’na baskın

22.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da özel Burç Okulları vergi usul kanununa muhalefet etmekten dün polis baskınıyla arandı

Adana’da özel Burç  Okulları’na baskın

Adana’da Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen özel Burç Okulları dün vergi usul kanununa muhalefet suçundan polis baskınıyla arandı. Adana Emniyet Müdürlüğü Mali Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Adana Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan bir ekip dün sabah saatlerinde merkez Çukurova İlçesi 2000 Evler Mahallesi’ndeki özel Burç Okulları’na geldi. 2007 yılından bu yana aynı binada ortaokul ve ilkokul olarak hizmet veren, 800 öğrencili okulda, hafta sonu olmasına rağmen öğrenciler bulunuyordu. Buna rağmen polis ve vergi dairesi yetkilileri arama çalışması başlattı.

Bilgisayarlar alındı
Adana 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin ’Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçu işlendiği’ iddiasıyla verdiği arama kararı nedeniyle çalışma yapan ekiplere, Burç Okulları avukatı itiraz etti. Arama kararının fotokopi olduğunu söyleyen avukat aramayı durdurmak istedi. Ancak ekipler bu itiraza rağmen aramaya devam etti.
Okuldaki aramalarda polis bilgisayar kasaları ile hard disklere el koydu. Mühürlü sandıklara yerleştirilen bilgisayar kasaları ve malzemeler, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı ekiplerce Burç Okulları’ndan çıkartıldı.

Başarıya gölge
Polisle operasyon yapılmasına anlam veremediklerini söyleyen Burç Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Sözeri, operasyonun ’hukuksuz’ olduğunu ileri sürerek “Polisli aramada eğitim hak ve özgürlüğünü kısıtlamıştır. Daha dün açıklanan YGS, TEOG sınavında il birincileri çıkaran bir okuluz. Okulumuzun bu başarısı gölgelenmeye çalışıldığını düşünüyoruz. Arama kararına da avukatlarımız aracılığıyla itiraz edilmiştir” dedi.

Yazarlar