Adana Adana'da Terör Örgütü Davası

Adana'da Terör Örgütü Davası

22.02.2018 - 13:37 | Son Güncellenme:

-Adana'da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçundan hapis cezası istemiyle dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

Adanada Terör Örgütü Davası

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçundan hapis cezası istemiyle dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya sanık S.S. ile avukatı katılırken sanık A.A. ise mahkemeye Bursa Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık S.S, suç tarihinde 13 yaşında olduğunu ve atık toplama işiyle uğraştığını söyledi.

Mahallede çöplerden atık topladığını belirten S.S. şöyle devam etti:

"Çöplerden atık topladığım için suça konu olan şişelerde parmak izim çıkmış olabilir. Ben yasa dışı gösterilere kesinlikle katılmadım. Bizim ikamet ettiğimiz mahallede yasa dışı gösteri çok olur ama ben katılmadım. Diğer sanık A.A. ile metruk bir binada molotof kokteyli hazırlamadım. Suçlamaları kabul etmiyorum beraatımı talep ediyorum."

Haberin Devamı

Mahkemede savunması alınan sanık A.A. ise herhangi bir suça karışmadığını belirterek hakkında uygulanan ev hapsi adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de sanık A.A. hakkında uygulanan ev hapsi adli kontrol tedbirini kaldırarak duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi.