Adana Adana'daki berbere silahlı saldırı

Adana'daki berbere silahlı saldırı

18.11.2014 - 10:17 | Son Güncellenme:

Adana’da berbere yapılan silahlı saldırıda 2 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan ve kendi de yaralanan zanlı adliyeye sevk edildi.

Adanadaki berbere silahlı saldırı

Adana’da berbere yapılan silahlı saldırıda 2 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan ve kendi de yaralanan zanlı adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 8 Kasım 2014 günü yoksul ailelerin çocuklarını uyuşturucuya alıştırdıktan sonra hırsızlık, sahte altın dolandırıcılığı, uyuşturucu satıcılığı yaptırdıkları iddiasıyla 2012 yılında yakalanan çete lideri Yenal Yerli (35), Kenan Satar’ın (24) çalıştığı berbere gelerek saç tıraşı oldu. Yerli, daha sonra da sakal tıraşı oldu. Bu arada Yerli’nin husumetli olduğu Hacı A. (21) ve 5 arkadaşı berberin önüne gelerek ateş etmeye başladı. Açılan ateşte Yenal Yerli olay yerinde, Kenan Satar ise hastanede hayatını kaybetti.
Hacı A. arkadaşının sıktığı kurşundan yaralanarak hastaneye götürülürken, berberde çalışan bir kişi de elinden yaralandı.
Bunun üzerine polis geniş çaplı araştırma yaptı. Yapılan araştırmada polis, olaya karıştığı ileri sürülen Bilal B., Yusuf A., Nesih T., Serhat K. ve Hacı A.’yı gözaltına aldı.
Zanlılardan Bilal B., Nesih T. ve Serhat K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 2 sanık tutuksuz yargılanmaz üzere serbest kaldı.
Bu arada hastanede tedavisi devam eden olayın asil faili Hacı A. ise dün tedavisi tamamlanarak taburcu oldu. Emniyete getirilen zanlı, Yenal Yerli ile daha önceden husumeti olduğunu, bu nedenle berberi basarak Yerli’yi öldürdüğünü kabul etti.
Zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi.