Adana Adana'daki Cinayet Davasında Karar

Adana'daki Cinayet Davasında Karar

19.03.2018 - 14:51 | Son Güncellenme:

Silahlı saldırı sonucu iki çocuk babası Gökhan Toksöz'ü öldürdükleri iddia edilen 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Adanadaki Cinayet Davasında Karar

ADANA (AA) - Adana'da bir kişiyi evinin önünde silahla öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 2 sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Emirhan Açık, Orhan Kemal Tuzlu ve başka bir suçtan dolayı tutuklu olan Mehmet Ali Tuzlu ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar O.T, Ç.A. ve O.G ise duruşmaya gelmedi. Dava dosyasında araştırılacak başka husus kalmaması üzerine mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, mütalaasında, olay günü sanıklar Orhan Kemal Tuzlu ve Emirhan Açık'ın eylem ve fikir birliği içinde Gökhan Toksöz'ün evine gelerek dış kapı zilini çaldıklarını, Gökhan'ın kapıyı açması üzerine Orhan Kemal'in ateş edip Emirhan ile birlikte kaçtıklarını söyledi.

Sanıklar Orhan Kemal Tuzlu ve Emirhan Açık'ın "kasten öldürme" suçunu iştirak halinde işlediklerini belirten savcı, her ikisinin de müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarını, diğer sanıkların ise suça yardım ettikleri yönünde yeterince delil bulunamadığından beraatlarına karar verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Son savunmaları sorulan sanıklar, suç işlemediklerini öne sürerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Orhan Kemal Tuzlu ve Emirhan Açık'ı "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum ederken, diğer sanıkların ise delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

- Olay

İki çocuk babası Gökhan Toksöz, merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evinin önünde 26 Ocak 2017'de iki kişi tarafından tabancayla karnından yaralanmıştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Toksöz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.