Mersin Adana'daki Cinayet

Adana'daki Cinayet

16.11.2017 - 10:49 | Son Güncellenme:

Pozantı ilçesinde kaybolan esnafın ölü bulunmasıyla ilgili tutuklanan iki kişinin yargılanmasına devam edildi

Adanadaki Cinayet

MERSİN (AA) - Adana'nın Pozantı ilçesinde bir esnafın kaybolduktan sonra ölü bulunmasıyla ilgili tutuklanan iki sanığın yargılanmasına Mersin'in Tarsus ilçesinde devam edildi.

Haberin Devamı

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tasarlayarak öldürme, usulsüz ölü gömme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık, resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Sezai Arısoy ve Arısoy'un yanında çalışan Suriyeli İbrahim El Hasan ile öldürülen Mesut Kar'ın yakınları ve avukatları katıldı.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 20 yıl hapis cezası istenen Suriyeli El Hasan, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmada, cinayeti Arısoy'un işlediğini, olayı kendisinin ortaya çıkarttığını iddia etti.

Arısoy'un iş yerinde çimento nakliyesi, inşaat demiri bükme ve akşamları da restoranında bulaşık ve temizlik işi yaptığını belirten El Hasan, olay günü Arısoy'un kendisine "Bugün eve gitme. Bir adam parasını almak için gelecek. Sonra Adana'ya gideceğiz." dediğini söyledi.

Haberin Devamı

Daha sonra Mesut Kar'ın geldiğini ve birlikte arabaya bindiklerini ifade eden El Hasan, arabada Arısoy'un Kar'ı iple boğup, açtığı çukura gömdüğünü, kendisinin de engellemeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını öne sürdü.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 26 yıl 6 ay hapis cezası istenen iş adamı Sezai Arısoy ise El Hasan'ın cinayeti Suriyeli bir arkadaşıyla birlikte işlediğini öne sürdü.

İki Suriyeli'nin Kar'ı paralarını almak için öldürdüğünü ve gömdüğünü savunan Arısoy, olayı kimseye anlatmaması için de kendisini tehdit ettiklerini savundu.

Arısoy ayrıca, korktuğu ve tehdit edildiği için polise çelişkili ifadeler verdiğini iddia ederek, "Daha sonra El Hasan yanıma gelip bana 'Polisi ara Mesut gibi konuş ve Mesut olduğunu belirt, iyi olduğunu söyle' dedi. Silah tehdidi üzerine polisi arayıp Mesut olduğumu söyledim." dedi.

Mesut Kar'ın eşi Gülşah Kar ve babası Celal Kar sanıklardan şikayetçi olup, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, her iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı olaydan sonra boş araziye atılan Mesut Kar'ın telefonunu bulup ailesine teslim eden şoförün tanık olarak dinlenmesi için ertelendi.

Haberin Devamı

Adana'nın Pozantı ilçesinde 18 Mayıs 2016'da kaybolan esnaf Mesut Kar'ı arama çalışmaları sırasında, darp izleri olan ve elleri bağlanarak gömülmüş cesedine ulaşılmıştı.

Olayla ilgili Sezai Arısoy ve Arısoy'un yanında çalışan Suriyeli İbrahim El Hasan tutuklanmıştı.