Adana ADANA KENT KONSEYİ, ÖĞRENCİ TERCİH BÜROSU AÇIYOR

ADANA KENT KONSEYİ, ÖĞRENCİ TERCİH BÜROSU AÇIYOR

03.07.2015 - 14:21 | Son Güncellenme:

.

ADANA KENT KONSEYİ, ÖĞRENCİ TERCİH BÜROSU AÇIYOR

Adana Kent Konseyi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Adanalı gençlerin ücretsiz olarak yararlanacağı bir rehberlik projesine imza attı. Bu kapsamda lise ve üniversite öğrencileri için tercih kılavuzları ve rehberlik hizmeti verecek bir tercih bürosu oluşturuldu. Öğrenciler 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.
Adana Kent Konseyi Adana’na ve Adanalıların sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Adana’nın TEOG, YGS ve LYS’de Türkiye ortalamasının altında başarı gösterdiğine dikkat çeken Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, hizmetin vermeye başlayacakları rehberlik hizmeti ile öğrencilerin hatalı tercih yapmalarını engellemeyi amaçladıklarını ifade etti.
Adana’nın en önemli cevherlerinin gençler olduğunun bilincinde olduklarını vurgulayan Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, "Kurulduğu günden beri Adana’mızın her sorunuyla yakından ilgilenen ve çözüm önerileri üreten Adana Kent Konseyi olarak, gençlerimizi yakından ilgilendiren tercih meselesinde yaşanılan güçlükleri gidermeyi görev edindik. Uzmanlarımızın rehberliğinde hem TEOG, hem de üniversite için tercih kılavuzları oluşturduk. Tercih kılavuzları oluşturulurken TEOG için MEB, Üniversite Tercih Kılavuzu için ÖSYM’nin kılavuzu esas alındı; ancak bu kılavuzlar uzmanlarımızın ipuçları eklenerek daha kolay anlaşılacak hale getirilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulacak" dedi.
ÜCRETSİZ TERCİH BÜROSU
Ayrıca tercih süresince öğrencilere ücretsiz rehberlik eğitimi verecek bir tercih bürosu da oluştuklarını da belirten Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne, ASKİ Genel Müdürlüğü’ ne ve kılavuzun hazırlanmasını sağlayan Prof. Dr. Adnan Gümüş başkanlığındaki Adana Kent Konseyi Üyeleri’ne teşekkür etti.
Öğrenciler, 6- 14 Temmuz tarihleri arasında, 08:00- 17:00 saatlerinde Seyhan İlçesi Atatürk Caddesi, Çınarlı Mahallesi’nde bulunan Seyhan 75. Yıl Sanat Galerisi’nde söz konusu rehberlik hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Seyhan Rehberlik Araştırma Merkezi’ne bağlı uzman hocalar tarafından verilecek olan rehberlik hizmetine Adana Kent Konseyi’nin ‘adanakentkonseyi.org.tr’ ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ‘adana-bld.gov.tr/’ adreslerinden de erişim sağlanabilecek.