Adana ADANA "PETEK"LENDİ

ADANA "PETEK"LENDİ

24.04.2015 - 18:09 | Son Güncellenme:

.

ADANA PETEKLENDİ

Yüz yılı aşkın geçmişe dayanan İskenderun Petek Pastanesi, Eren Durmuş Eren işletmeciliğinde Adana’da düzenlenen törenle hizmete girdi.
İşletmeciliğini ünlü işadamı Eren Durmuş Eren’in yaptığı ve “Efsane Lezzet” olarak bilinen Petek Pastanesi’nin İskenderun dışındaki ilk şubesi Turgut Özal Bulvarı Kurttepe Kavşağı’nda açıldı.
Açılışa eski bakanlardan Faruk Özak, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eyup Kaymakamı Abdullah Dölek, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak, Sakarya Başsavcısı, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Mithat Dumanlı, Recep Atakaş, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Çukurova Giad Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Müsiad Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyali, Adana Demirspor Kulübü Sportif Direktörü Samet Aybaba, siyasi partilerin milletvekili adayları, il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri katıldı.
Geleneksel tatların da orjinal tarifiyle Petek’de bulunacağını söyleyen işletmeci Durmuş Eren, “Her şeyin en iyisine layık olan, kalite ve lezzetin kıymetini bilen, güzel Adana’da, 23 Nisan gibi unutulmaz bir günde açılışımızı yaptık. Adana ve İskenderun’un çok değerli simaları bizi onurlandırdı, çok gururluyuz" dedi.
Petek’in kurucularından Necati ve Hasan Alpagül ve ailedeki temsilcilerinden Bayram, Aylin ve Volkan ve Ülkü Alpagül de açılışa katıldı.
Ailenin en büyük temsilcisi Necati Alpagül, "Petek’in hikayesini bizden dinleyin ama lezzetine tadarak siz karar verin" dedi.