Gündem Adana Savcısı kazada can verdi

Adana Savcısı kazada can verdi

08.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da otomobil ile TIR’ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya (48) ile yanında bulunan iki arkadaşı yaşamını yitirdi. İstanbul, Sivas, Kayseri, Muş ve Erzincan’da meydana gelen kazalarda ise 3 kişi yaşamını yitirdi, 143 kişi de yaralandı.

Adana Savcısı  kazada can verdi

- Adana’da önceki gün saat 03.00 sıralarında Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Hastaneler Otoban girişinde Mustafa Taş (51) yönetimindeki TIR, Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya (48) yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Kazanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken İsmail Kaya ile aynı araçta bulunan Vedat Çörekli (35) olay yerinde, Abdulkadir Azınç (57) ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. TIR sürücüsü Mustafa Taş gözaltına alınırken, ilk ifadesinde çarptığı aracın bir anda önüne çıktığını söylediği öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya için Adana Adli Tıp Kurumu Başkanlığı önünde tören düzenlendi. Evli ve iki çocuk babası olan savcı Kaya’nın cenazesi memleketi Yozgat’ta gönderildi.

Haberin Devamı

- İstanbul Ümraniye’de dün Şenol Güneş Bulvarı TEM bağlantı yolundan Ataşehir istikametine giden hurda yüklü kamyonet, karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Kazada, kamyonet sürücüsü ile otomobilde sıkışan 4 kişi yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ahmet Rüştü K. (20) ile Recep Barış T. (20) yaşamını yitirdi.

- Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde Tokat’tan Sivas yönüne giden İsmail Okur idaresindeki yolcu otobüsü, Çamlıbel Hüseyin Mumcuoğlu’nun kullandığı TIR’la çarpıştı. Otobüs şoförü Okur yaşamını yitirirken 37 kişi de yaralandı.

- Kayseri-Malatya Karayolu’nun 35’inci kilometresinde önceki gün saat 01.45 sıralarında Yakup İnci (47) yönetimdeki yolcu otobüsü, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada, 46 kişi yaralandı. Aynı karayolunun 33’üncü kilometresinde de saat 02.00 sıralarında meydana gelen kazada ise, Turan Gez yönetimindeki yolcu otobüsü, yoldan çıkarak şarampole devrildi. 5 yolcu yaralandı

Haberin Devamı

- Muş’tan Bulanık ilçesine giden otobüsün sürücüsü, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirdi. 40 kişi yaralandı. Erzincan-Erzurum Karayolu’nun 52’nci kilometresinde de Ankara’dan Ağrı’ya giden İbrahim Koç yönetimindeki yolcu otobüsü, kar ve buzla kaplı yolda sürücünün kontrolünden çıkınca devrildi. İçerisinde 46 yolcu bulunan otobüsteki 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.