Gündem Adana’yı kana bulayacaklardı

Adana’yı kana bulayacaklardı

05.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da havaalanı, kaymakamlık, adliye binası ve bazı polis merkezlerine 7 bombalı araçla eş zamanlı saldırı düzenlemeye hazırlanan PKK’lı üniversite öğrencisi İhsan O. ile ona keşif yaparak yardım eden 4 kişi yakalandı.

Adana’yı kana bulayacaklardı

Hurda deposunda arama yapan polis 21 kilo TNT, 1 kilo C4, taarruz tipi 2 el bombası ve çok sayıda ateşleme fünyesi ele geçirdi.
PKK’lıların bombalı eylem yapmak üzere İzmir’e geldiği bilgisini alan polis ekipleri düzenledikleri operasyonda firari olan Ahmet Dündar’ı (36) yakaladı.
Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Tank Taburu’ndan önceki akşam zırhlı askeri araçlarla, Küpeli ve Kilise dağları bölgesine askeri sevkiyat yapıldı.
Bitlis’in Esenbudun bölgesinde bölücü terör örgütü üyelerine ilişkin anlık istihbarat alındı. Düzenlenen hava harekâtında bölgedeki iki dinamik hedef ile silah mevzilerini imha eden savaş uçakları daha sonra üslerine döndü.
Diyarbakır’ın Hani ile Dicle ilçesi kırsal kesiminde 1 Ekim’de teröristlere yönelik operasyon için uygulanan yasak sona erdi. Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada, operasyonun başarıyla tamamlandığı duyuruldu. Açıklamada çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.