Amasya Anadolu Üniversitesinden ‘İkinci Üniversite' Tanıtımı

Anadolu Üniversitesinden ‘İkinci Üniversite' Tanıtımı

05.05.2017 - 12:25 | Son Güncellenme:

.

Anadolu Üniversitesinden ‘İkinci Üniversite Tanıtımı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Amasya Bürosu, Amasya Üniversitesi ile ildeki liselerde açıköğretim sistemi ve ikinci üniversite faaliyetlerine ilişkin tanıtım çalışması yaptı.
Lise son sınıf öğrencileri için tanıtım toplantıları düzenleyerek açıköğretim sistemini ayrıntılı olarak anlattıklarını ve tanıtım çalışmalarının kamu kurum ve kuruluşlarında da kariyer planlaması ile ikinci üniversite şeklinde devam ettiğini belirten Açıköğretim Fakültesi Amasya Büro Yöneticisi Gülnur Şahan bir diplomaya sığmayan hayaller için ikinci bir üniversite okumanın imkansız olmadığını belirterek başvuru koşullarını anlattı.
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim lisans veya önlisans bölümlerine aynı bölüm olmamak kaydıyla kayıt yaptırabileceklerini değinen Gülnur Şahan, “Herhangi bir yükseköğretim kurumunun önlisans programından mezun veya okuyan öğrenciler Açıköğretim önlisans bölümlerine aynı bölüm olmamak kaydıyla kayıt yaptırabilirler. Adaylar http://aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt otomasyonu bağlantısı ‘İkinci Üniversite’ linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli evraklar ile banka ödemesini yaptıktan sonda AÖF bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır” diye konuştu.
Hacılar Meydanı Mahallesi H. Nihal Adsız Caddesi Sarıköşk Apartmanı girişindeki ofisten danışmanlık hizmetlerinin de verildiğine değinen Şahan, “En az lise ve dengi okullara ait bir diplomaya sahip olan herkesin başvurabileceği e-sertifika programlarında eğitim ve öğretim internete dayalı olarak uzaktan öğretim yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Böylece çalışmakta olan ya da kendi işini kurmayı düşünen girişimcilerin iş yönetimi alanında rekabet güçlerini arttıracak bilgi ve becerileri Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretim sistemi bünyesinde muhasebe, pazarlama, girişimcilik, finans, sekreterlik, eğitim ve yönetim alanlarında açılan e-sertifika programları, sizin ihtiyaçlarınız dikkate alınarak hazırlandı. Uzaktan eğitim yöntemiyle edinmeleri mümkün olacaktır. Anadolu üniversitesi e-sertifika programları açıköğretim sistemindeki derslerden yararlanmak isteyen fakat üniversite sınavını kazanamayanlar için iş kurma ve yönetme konularında eğitim görme fırsatı sunmaktadır” şeklinde konuştu.