Adana Adanalı Gençler Kızılay'a Kan Verdi

Adanalı Gençler Kızılay'a Kan Verdi

18.12.2017 - 13:13 | Son Güncellenme:

.

Adanalı Gençler Kızılaya Kan Verdi

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, gençlerin kan bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyetin gelecek adına umut verici olduğunu söyledi.
Türkiye Kızılayı Adana Şubesi’nin kan bağışı kampanyaları toplumun her kesiminden destek görüyor. Adana Valiliği öncülüğünde okullarda yürüttüğü kan bağışı kampanyaları ile çocuklara kan bağışı bilincini kazandıran Kızılay Adana Şubesi’ne bir destek de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adana Şubesi ile AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Birimi (ÜNİAK) yönetimleri ve üyelerinden geldi.
TÜGVA Adana Şube Başkanı Ahmet Sezen ve ÜNİAK Başkanı Mehmet Faruk Ergenç ve beraberlerindeki gençler Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin Gençlik Meydanı’ndaki Kan Bağış Evi’nde bir araya gelerek, kan ve kök hücre bağışında bulundular.

Gençliğe kan bağışı çağrısı
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan Sezen ve Ergenç, “Bizler yardımlaşan, paylaşan, düşene, zor durumda olana yardım eli uzatan bir kültürün mirasçısıyız. Türk Kızılayı’nın çalışmalarına her zaman destek olmalıyız. Bugün de burada hayat kurtarmak için bir araya geldik. Tüm gençliğe mesajımız düzenli kan bağışçısı olmalarıdır. Üç ya da dört ayda bir, sadece yarım saatimizi ayırarak hayat kurtarabiliriz” ifadelerini kullandılar.

Sağlıklı her birey kan vermeli
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, topluma örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesine imza atan gençlerin gösterdiği duyarlılığın gelecek adına umut verici olduğunu söyledi.
Saygılı, “Gençlerimizin, toplumun ihtiyaç duyduğu konulardaki hassas yaklaşımları kendilerinden sonra gelecek nesiller için de çok önemli bir örnek oluşturmaktadır” diye konuştu.
Kan ve kök hücre bağışında bulunan gençlerin bir hayatın kurtulmasına vesile olduğuna dikkat çeken Başkan Saygılı, “Her zaman vurguladığımız noktayı bir kere daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Türk milletinin iyilik eli Kızılay’ın gönüllü neferleri olarak hiçbir hastalarımızın ya da yakınlarının sorun yaşamadan ihtiyaçları olan kana ulaşmasını istiyoruz. Bu nedenle de 18-65 yaş arası, sağlıklı her vatandaşımızı üç ya da dört ayda bir düzenli ban bağışlamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından TÜGVA ve ÜNİAK’lı gençler Kızılay’a kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Yazarlar