Siyaset Adaylar 26 Nisan’a kadar istifa edecek

Adaylar 26 Nisan’a kadar istifa edecek

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde aday olmak için görevinden ayrılacaklar, emeklilik veya ayrılma dilekçelerini en geç 26 Nisan Perşembe günü saat 17.00’ye kadar verecek.

Adaylar 26 Nisan’a  kadar istifa edecek

YSK’nın 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde aday olacakların emeklilik ve ayrılma esasları ile seçim çevreleri ve milletvekili sayısına ilişkin kararları, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Karara göre, Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayı olmak isteyen hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subay ve astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların, en geç 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Ankara’da 3 seçim bölgesi

YSK, 600 milletvekilinin 81 ile dağıtımını da yaptı. Buna göre, 36 milletvekili çıkaracak Ankara 3, 20 milletvekili çıkaracak Bursa 2, 98 milletvekili çıkaracak İstanbul 3 ve 28 milletvekili çıkaracak İzmir 2 seçim çevresine bölündü. Bu seçimde ilk kez 3 seçim çevresine bölünen Ankara’da bir milletvekiline 151 bin 250 kişi düşecek.