Teknoloji AdBlock Sansüre Karşı

AdBlock Sansüre Karşı

12.03.2016 - 15:31 | Son Güncellenme:

Karşı Ai Weiwei, Edward Sonewden ve Pussy Riot Adblock ve Amnesty International ile sansüre karşı online bir kampanya ile bir araya geldi.

AdBlock Sansüre Karşı

Kampanya dün Türkiye saati ile akşam 23:00’de başladı ve sadece AdBlock kullanıcıları görebiliyor. Bu mesajlarda normalde reklamların gözüktüğü yerde aktivistlerin mesajını içeren bannerlar yer alıyor. Dünya çapında başlayan kampanya bugün de devam edecek. 12 Mart Dünya Siber Sansürle Mücadele günü olarak kabul ediliyor. Bugün de devletlerin uyguladığı çevrimiçi gözetleme politikaları eleştiriliyor. Özellikle bu aralar Apple ve FBI arasında olan sürtüşmeyi göz önüne alırsak özgürlüğün nerede bittiği güvenliğin nerede başladığı insanların kafasında soru işaretleri uyandırıyor.

Haberin Devamı

Londra merkezli grup olan Amnesty International özel bir avukat grubu ile beraber Apple’ı desteklediğini açıkladı. Apple’ın geliştireceği bir arka kapının şifreli bilgilerin açığa çıkmasıyla düşünce özgürlüğünü ve güvenliği tehdit edeceği aşikar. Yapılan basın açıklamasında Amnesty bu reklamlara tıklanmasının kullanıcıların devletlere karşı elini güçlendirmesi için yürütülen kampanyalara destek olacağını açıklıyor.

Instagram’da Reklam Takibini Durdurma Yöntemi

Kampanyalarda Edward Snowden, Ai Weiwei ve Pussy Riot’ın yanında Kuzey Kore‘de sansüre uğrayan kişilerde yer alıyor. Amnesty 2011 yılında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un‘un devlette uyguladığı sansür rejimine karşı dikkat çekmişti. Günümüzün en çok bilinen sansür karşıtı isimlerinin yer aldığı bu kampanya ilk gününde oldukça dikkat çekti. Snowden’in reklamında ” Hiçbir şeyi yanlış yapmıyor olsanız bile izleniyor ve kaydediliyorsunuz” cümlesi yer alıyor. Ai Weiwei ise bu konuda “Düşünce özgürlüğü olmazsa modern bir dünya değil barbar bir dünya olur” diyor.


Yazarlar