Ekonomi Adeta akın ettiler! O bölgede nüfus 10’a katlandı...

Adeta akın ettiler! O bölgede nüfus 10’a katlandı...

06.07.2016 - 11:40 | Son Güncellenme:

9 günlük bayram tatilinde İstanbul etkisiyle Kuzey Ege kıyı beldelerinde nüfus 10 katına çıkarken, turla gidenlerin sayısı yüzde 38 arttı, konaklama süresi ortalama 4’ten 6 geceye yükseldi.

Adeta akın ettiler O bölgede nüfus 10’a katlandı...

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ve turizm sezonunun başlamasıyla birlikte tatilciler Türkiye’nin kıyı şeritlerine akın etmeye başladı. Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre, bayram tatilinin başlangıç ve bitiş tarihlerinde feribot ve uçaklarda yerler neredeyse dolarken, özellikle Kuzey Ege kıyılarındaki yoğunluk bir hayli artmış durumda. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, bölgeye olan talebin geçen seneye oranla arttığını belirterek bölgenin İstanbul’a yakın olmasının ve üç havayolunun bölgeye sefer düzenlemesinin tatilcileri cezbettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

İç rezervasyonda da geçen senenin aynı dönemine göre kişi sayısında yüzde 30’a varan artış yaşandığını kaydeden Onaran, “Tatilcilerin konaklama süreleri gecelik olarak yüzde 50 arttı. Geçen sene ortalama 4 gece konaklayan misafirler bu yıl 6 gece konaklıyorlar” dedi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ilçenin kış nüfusunun 141 bin olduğunu belirterek bayramın etkisi ve turizm sezonunun başlamasıyla nüfusun neredeyse 10’a katlanarak 1 milyon 300 bine ulaştığını söyledi.

‘70 BİNLİK AYVALIK 500 BİN KİŞİYE ÇIKTI’

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Ayvalık’ın kışın 70 bin olan nüfusunun bayram itibarıyla yaklaşık 500 bini bulduğunu belirterek “Oteller, moteller, pansiyonlar doldu; turistik tesislerde yer kalmadı. Bunun yanında ilçemiz sınırlarındaki yazlık konutların tamamı da doldu. İlçe nüfusumuz bir anda arttı” dedi.

Haberin Devamı

'GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜK FİYATLARLA SATTIK'

Bayram tatili tarihlerinde Balıkesir’in Kuzey Ege kıyıları özellikle Ayvalık, tatilcilerin gözdesi oldu. ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, Ayvalık’taki otel fiyatlarının bu dönemde 100 ile 250 TL arasında olduğunu kaydetti. İç rezervasyonda, geçen seneye göre tatilcilerin yüzde 38 oranında arttığını belirten Özbek, “Geçen seneye göre yüzde 38 daha fazla satış yaptık, fakat ciromuz yüzde 25 arttı. Demek ki geçen seneye göre daha düşük fiyatlara satış yapıyoruz” dedi.