Gündem Adı hep yaşayacak

Adı hep yaşayacak

11.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit Yalçın’ın naaşının cenaze aracına konulduğu sırada terörü lanetleyen aile üyeleri, “Vatanı bölemeyeceksiniz” diye haykırdı... Batman Valisi Ahmet Deniz, ‘Şehitlerin kanı yerde kalmayacak’ dedi

Adı hep yaşayacak

Batman’ın Kozluk ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının belediye başkanının aracına yönelik saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi dün meslektaşları, arkadaşları, öğrencileri ve aile üyelerinin katıldığı Batman Öğretmenevi önünde düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketine uğurlandı.
Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen törene, Vali Deniz’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, Yalçın’ın ailesi, arkadaşları, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Henüz 7’nci ayındaydı
Vali Deniz, Yalçın’ın özgeçmişinin okunmasının ardından Yalçın’ın bu kutsal meslekte henüz 7 ayını doldurmuş, öğretmenliğe doyamadan şehit olduğunu söyledi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Deniz, “Hiçbir insani değere sahip olmayan hain terör örgütü ve onu piyon olarak kullananlar şunu bilmeliler ki bu kutsal vatan topraklarını asla ve asla bölemeyeceksiniz. Bu asil millete diz çöktüremeyeceksiniz. Çünkü ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ diyen asil bir millet var burada. Döktüğünüz kanın, yaptığınız hainliğin bedelini er geç ödeyeceksiniz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Terörle mücadelemiz, tek bir silahlı terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu cennet köşesini cehenneme çevirmek isteyene fırsat vermeyeceğiz” dedi.
‘Vatan sağ olsun’
Batman Müftüsü Turgut Erhan’ın duasının ardından Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi tekbirler eşliğinde toprağa verilmek üzere memleketi Çorum’a uğurlandı. Aile üyeleri, “Bu vatanı bölemeyeceksiniz, vatan sağ olsun” diye haykırdı. l DHA-AA

Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi dün meslektaşları, arkadaşları, öğrencileri ve aile üyelerinin katıldığı Batman Öğretmenevi önünde düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketine uğurlandı.

Bakan Yılmaz: Lanetliyoruz
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, MEB’in twitter’daki resmi hesabından taziye mesajı yayınladı. Yılmaz, “Şehit olan öğretmenimiz, öğrencilerini ve tüm eğitim camiamızı acıya boğmuştur. Bu alçakça terör saldırısını şiddetle lanetlerken, saldırıyı gerçekleştirenler bilmelidir ki terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi. Eğitim-İş’ten yapılan açıklamada da “Yalçın’ın teröre verilen son kayıp olmasını ve bu yaşananların devlete ders vermesini umuyoruz” denildi. l ANKARA
Milliyet

Kalın: Batı terörü estetize ediyor
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Şırnak ve Batman’da meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Kalın, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı hatırlatan Kalın, “Şırnak ve Batman’daki alçak terör saldırılarında şehit olan askerlerimize ve Aybüke Yalçın öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyorum. PKK terörünü estetize eden batı medyası ne bu askerlerimizi ne de Aybüke Yalçın’ı yazacak. Ama onlar bizim kalbimizde hep yaşayacak” dedi.

‘Sessizliğe bürünenlere Allah akıl, izan versin’
Twitter’dan terör saldırılarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de, “Batı, PKK’yı özgürlük savaşçısı’ diye satmaya çalışırken, Batman’da gencecik bir öğretmenimiz PKK tarafından katledilmiştir. Şehit Aybüke Yalçın’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve Türk milletine sabır diliyorum. Terörü ve teröristi yücelten, sahiplenen ancak bu menfur hadise karşısında derin sessizliğe bürünenlere ise Allah akıl ve izan versin.”

Şehit müzik öğretmeni Yalçın’ın saldırı öncesi okulda karne dağıtımı sırasında meslektaşlarıyla çektirdiği son fotoğrafları ortaya çıktı.

‘Neşesini hiç kaybetmezdi’

Şehit Yalçın, 7 aylık görev süresince kendisini okulunda ve çevresindeki herkese sevdirmişti. Kozluk Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahmut Işık, “Okulumuzda müzik atölyesi çok yetersizdi. O göreve başladıktan sonra öğrencilerimizin müziğe ilgisi arttı. Atölye Yalçın’ın her ay aldığı bir enstrümanla genişletildi. Hem öğretmendi hem de öğrencilerinin arkadaşı gibiydi. Hepimizin gönlünde taht kurmayı başardı. Onu unutmayacağız” diye konuştu. Yalçın ile aynı okulda görev yapan müzik öğretmeni Emrah Yıldırım, “Neşesini hiç kaybetmezdi, yerinde duramazdı, hayatı dolu dolu yaşıyordu” diye anlattı.

Teyze ve eniştesi yaralandı
Şehit öğretmenin cenaze konvoyunda yer alan teyzesi Meral Çetin ve eniştesi Halil Çetin trafik kazasında yaralandı. Halil Çetin’in kullandığı otomobil, Osmancık-Tosya karayolunda, aynı yönde seyreden İsmet Burnaz idaresindeki TIR’a arkadan çarptı. Kazada yaralanan Çetin çifti Osmancık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. l ÇORUM AA