Gündem Son dakika: Adil Öksüz deşifre olmasaydı ABD'ye gidecekti

Son dakika: Adil Öksüz deşifre olmasaydı ABD'ye gidecekti

30.03.2017 - 16:19 | Son Güncellenme:

Akıncı Üssünden 15 Temmuz hain darbe girişimini yöneten Fetullahçı terörist Adil Öksüz’ün ABD konsolosluğu tarafından arandığının ortaya çıkmasının ardından yeni bilgilere ulaşıldı. Buna göre her yerde aranan FETÖ firarasi Öksüz deşifre olmasaydı ABD'ye gidecekti. Bileti bile hazırdı.

Son dakika: Adil Öksüz deşifre olmasaydı ABDye gidecekti

FETÖ'nün darbe girişimini yönettiği belirtilen ve aylardır her yerda aranan Adil ÖksüzABD İstanbul Konsolosluğunun i telefonla aramasınnı ortaya çıkmasının ardından flaş bir gelişme daha yaşandı. Sabah'ta yer alan habere göre Öksüz ile ilgili yeni ortaya çıkan bilgi ve belgelere gündeme bomba gibi düşecek. Buna göre 15 Temmuz gecesinde gözaltına alınan Öksüz'ün sabah saatlerinde organize biçimde serbest kalması sağlandı.

Haberin Devamı

ÜST DÜZEY EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ!

Birlikte gözaltında olduğu diğer şüpheliler Ankara Adliyesine gönderilirken bulundukları yere gelen bir üst düzey Emniyet Müdürü'nün müdahalesiyle başka bir karakola gönderildi. Sonrasında da serbest kaldı.

BİLET ALINDI ROTASI BELİRLENDİ

Öksüz bu sürecin ardından eğer deşifre olmasaydı rotası, kaçacağı ülke ve saate kadar her şey organize edildi. Bileti hazır olan FETÖ teröristi tam kaçırılacaktı ki…Bu noktada Adil Öksüz deşifre edildi.Planları suya düşen Öksüz yurt içinde kaçmaya başladı.

DEŞİFRE OLMASAYDI AMERİKA'YA GİDECEKTİ!

Terörist Adil Öksüz eğer deşifre olmasaydı aldığı biletle Temmuz ayı sonunda Amerika'ya gidecekti. Adil Öksüz Temmuz'un 29'u veya 30'unda ABD'ye gidiş için promosyon bileti alınmış.

Haberin Devamı

İDDİANAME MAHKEMEYE YARIN GÖNDERİLECEK

Öte yandan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamenin yarın mahkemeye gönderilmesi bekleniyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan, FETÖ'nün "Hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz ile sivil şüpheliler Harun Biniş, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek ile eski orgeneral ve Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu 400'ün üzerinde şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada, hazırlanan iddianame üzerinde son düzeltmeler yapılıyor. Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, iddianamenin yarın mahkemeye gönderilmesi bekleniyor.