Bitlis ADİLCEVAZ’DA MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ COŞKUSU

ADİLCEVAZ’DA MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ COŞKUSU

23.07.2016 - 11:33 | Son Güncellenme:

.

ADİLCEVAZ’DA MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ COŞKUSU

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yüzlerce vatandaşın katılımıyla darbe girişiminin haftasında milli iradenin zaferi coşku içerisinde kutlandı.
15 Temmuz cuma akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin haftasında meydanlara akın eden Adilcevaz halkı, belediye başkanı Necati Gürsoy’un öncülüğünde bir hafta boyunca ortaya koyulan milli irade ve demokrasi zaferini Türk bayraklarıyla coşku içerisinde kutladı. Adilcevaz Belediyesi yanında bulunan parkta düzenlenen milli irade ve demokrasi bayramı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından ilçede görev yapan imamlar tarafından darbe girişimine engel olmak isterken şehit olanlar için Mevlid-i Şerif okundu. Adilcevaz Belediye başkanı Necati Gürsoy, millet olarak bu hain girişimi bozarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktıklarını ifade ederek, "Bildiğiniz gibi hükümetimiz çok güzel projelere imza atarak ülkemizin gelişmesine önemli katkılar sağladı. Dünyanın en büyük köprülerinden biri olan Osmangazi köprüsü iki senede bitti ve hizmete açıldı. Yavuz Selim köprüsü bitti bitiyor ve dünyanın en büyük havaalanı bitmek üzere. Kişi başı milli gelirimiz artıyor. Bunların yanı sıra birçok alanda büyük projelerle yapılan çalışmalarla bitirildi ve yenileri yapılmaya devam ediyor. Bu nedenle dış mihraklarla içimizdeki hainler bir araya gelip darbe girişiminde bulunarak Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştılar. Ama anlamadılar ki bu Türkiye eski Türkiye değil. Değerli hemşerilerim sizlere minnettarım. Darbe girişiminin olduğu gece halkımız yatağından kalkıp çarşıya gelmişti. Bu hainler bu halkın direnişini hesap edemedi. İçimizde hainler bu ülkeyi batırmak istedi. Ama çok şükür elhamdülillah bu ülkeyi yöneten Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi ile birlikte sizin gibi vatansever insanlar eli kanlı katilleri durdurdu. Poliste askerde bizim canımız ciğerimizdir. Asker ocağı peygamber ocağıdır. Ancak her toplumda olduğu gibi onlarda da sıkıntılı çürük insanlar vardı ve bunlarda temizleniyor. İnşallah memleketimiz daha güzel bir hale gelecek. Artık bundan böyle bizi durduramayacaklar. Akşamları nöbetimize devam ederken sabahta işimizi yapacağız. Gevşemeyeceğiz ve hiç bir zamanda işimizi bırakmayacağız. Çünkü biz çalışmak ve koşuşturmak zorundayız. Daha güzel ve daha iyi yerlere gelmek zorundayız. Sivil Toplum Kuruluşlarının önerisiyle Belediyemizin yanındaki parkın adını 15 Temmuz demokrasi parkı yapma kararı aldık. 15 ve 16 Temmuzda meydanları doldurarak dik duran hemşerilerimle, kardeşlerimle, canlarımla, ciğerlerimle gurur duyuyorum. Sizlerle her zaman övünüyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi ve huzurumuzu bozmasın. Lütfen birbirimizi çok sevelim. Başka gidecek bir yerimiz yok. Her akşam buraya gelerek demokrasi nöbetine katılan ve bu hain saldırıya karşı dik duran herkese ve aynı zamanda bugünde buraya gelip meydanları doldurarak milli irade ve demokrasi coşkumuza ortak olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Programda Ak Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ve Eğitim Bir-Sen Adilcevaz temsilcisi Hakan Baloğlu birer konuşma yaptı.