Geri Dön
Adım adım Kurtlar Vadisi’nin hikayesi

Adım adım Kurtlar Vadisi’nin hikayesi

2003 yılında hayatımıza giren Kurtlar Vadisi, kısa sürede fenomen haline geldi. Çoğu kişinin sadece 'mafya dizisi' olarak etiketlediği dizi, neden bu kadar beğenildi peki? İşte, hiç izlemeyenler için adım adım Kurtlar Vadisi’nin hikayesi...

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Her şey üç cinayetle başladı. İlk bölümden sansasyonel sahnelere yer veren dizi, haliyle izleyicinin de dikkatinden kaçmadı. Birinci bölümün devamında cinayetleri işleyenin kim olduğunu ve kim için yaptığını, Aslan Akbey (Selçuk Yöntem), kahramanımız Ali Candan’a (Raci Şaşmaz) anlattı.

Haberin Devamı

Ali, Vadi’ye girecek ancak bunu kendi yüzü ve kimliğiyle değil; yeni bir yüz ve yeni bir kimlikle yapacaktı. Ali Candan artık Polat Alemdar’dı (Necati Şaşmaz). Yeni kimliğiyle Polat Alemdar, ardında bir anne ve baba, bir sevgili, bir dost bıraktı.

Vadi'ye giriş anahtarı Duran Emmi’nin (Kurtuluş Şakirağaoğlu) elindeydi. Aslan Akbey, Polat’ı Emmi’nin yanına yeğeni olarak yerleştirdi. Polat’ın asıl kimliğini ise sadece Aslan Akbey’in bilmesi gerekiyordu. Emmi’nin böyle bir bilgiyle yaşaması çok sürmedi ve 'iki kişinin bildiği sır değildir' düsturuyla diziden, Aslan Akbey tarafından çıkartıldı.

Polat yavaş yavaş yükselmeye başlıyor...

Adım adım Kurtlar Vadisi’nin hikayesi

Böylelikle Polat, Emmi’nin yeğeni olarak Vadi'ye ilk adımı atmış oldu. Bu arada Süleyman Çakır’ı da (Oktay Kaynarca) ölümden kurtardığı için can dostu haline geldi. İlk sezon itibariyle Çakır ve Polat genel olarak Şevko (Hidayet Erdinç) ile didiştiler. Ancak Polat’ın Vadi'de yükselebilmesi için Şevko’nun yoldan çekilmesi gerekiyordu. Bunu da Aslan Akbey yaptı.

Haberin Devamı

Sezon finalinde ise olanlar oldu. Çakır ile arası bozulan Tombalacı Mehmet (Haldun Boysan), Çakır’ın kumarhanesini tarattı. Bu saldırıda Çakır’ın kardeşiyle birlikte birçok kişi hayatını kaybetti.

İkinci sezonda ise Polat yavaş yavaş yükselmeye başladı. Bu arada kendisini de artık Umut Tabak seslendirmeye başladı. Bu ses, Polat'a daha çok yakışmıştı.

Kumarhane baskını sonrası Çakır hapse düştü. Süper Savcı; Polat, Çakır, Memati (Gürkan Uygun) ve Seyfo Dayı’yı (Nihat Nikerel) sıkıştırdı. Bu zor durumdan savcının ve şahidinin öldürülmesiyle sıyrıldılar.

Tombalacı Mehmet durumu ise hala gündemdeydi. Çakır içeriden çıktıktan sonra Tombalacı’nın peşine düştü. İlk seferde ellerinden kaçırdılar ancak Konsey tarafından gözden çıkarılan Tombalacı, Baron (Zafer Ergin) tarafından Çakır’ın önüne atıldı.

Ve kritik gece...

Adım adım Kurtlar Vadisi’nin hikayesi

Tombalacı’nın ölmesiyle Polat iyice ön plana çıkmaya başladı. Konsey tarafından dikkatle izlendi.

İstanbul sefirliği Çakır’a verildi. İşte tam bu noktada Vadi ve Polat bambaşka bir yöne evrildiler. Polat, sefirlik toplantısında Cerrahpaşalı Halit’in (Mehmet Özcan Varaylı) kardeşi Metin’i (Mehmet Polat) öldürünce, Cerrahpaşalılarla karşı karşıya geldiler.

Haberin Devamı

Ve kritik gece… Testere Necmi (Tarık Ünlüoğlu) Çakır’ı Halit’e öldürttü. Polat intikam için sefirlik masasına oturan herkesi öldürdü.

Çakır’ın ölümüyle birlikte liderliği eline alan Polat Alemdar, cinayetler nedeniyle Aslan Akbey ile karşı karşıya geldi. Bu yol ayrımı neticesinde kendini artık 'mafya babası' olarak nitelemeye başladı.

Bu arada yaşanan sehem başarısızlığı, Konsey tarafında Testere Necmi’yi, devlet tarafında Aslan Bey’i zor durumda bırakmıştı. Sezon finalinde Pala (Yüksel Arıcı) tarafından öldürülen Aslan Akbey, arkasında Kurtlar Vadisi operasyonuyla ilgili notları Polat’a bıraktı.

Karahanlı gibi hapşırdığı için...

Notlarda Polat’ı seçmesinin nedeni sabahları üç defa, Baron yani Karahanlı gibi hapşırması olduğunu, Baron’un yıllar sonra kaybettiği oğlunu bulduğunu sanması olarak yazmıştı.

Merdivenleri artık daha hızlı tırmanmaya başlayan Polat, Mehmet Karahanlı’nın en yakınındaki ikinci adam oldu. Öldürmekle korumak arasında kaldı, Karahanlı’yı dış saldırılardan korudu, öldürmek için her an tetikte beklemdi. Ancak Karahanlı’yı öldürenler, kendisini baron yapan derin güçler oldu.

Haberin Devamı

Bu aşamadan sonra Kurtlar Vadisi, bana göre, senaryosundan çıktı. Daha düzenli ilerlemek yerine, sürekli yeni düşmanlarla ilerlemeye devam etti. Baron olan Polat, artık Karahanlı’nın arkasında kimlerin olduğunu görebiliyordu. Derin güçlerle mücadele etti, finalde ise tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı.

Bu kadar olayın arasında aşka da kapısını kapatmayan Polat, ismi Ali’yken de sevgili olduğu Elif’in (Özgü Namal) gönlünü çaldı; ancak hiçbir zaman kavuşamadı.

Benzer İçerikler