Adıyaman Adıyaman'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adı Kütüphaneye Verildi

Adıyaman'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adı Kütüphaneye Verildi

06.04.2018 - 14:18 | Son Güncellenme:

Şehit Hasan Aydoğdu Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan kütüphane ile şehitlik köşesinin açılışı yapıldı

Adıyamanda Cumhurbaşkanı Erdoğanın Adı Kütüphaneye Verildi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Ensar Vakfının katkılarıyla Şehit Hasan Aydoğdu Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan kütüphane ile şehitlik köşesinin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Nurullah Naci Kalkancı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Şehit Hasan Aydoğdu'nun adını taşıyan çok güzel bir okula, Ensar Vakfı'nın da katkılarıyla yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını taşıyan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İlk emri "oku" olan bir dinin mensupları olduklarını vurgulayan Kalkancı, "Burada kasıt, okuduğunu anlama, yorumlama, yaşama ve sorgulamadır. Okumanın insana kazandırdığı çok farklı şeyler vardır. Çok okuyan insanlar, anlama ve yorumlama kabiliyetini geliştirir. Bundan dolayı bu ülkenin geleceği sevgili gençlerimizden ricam, açılan kütüphanelerin mutlaka ve mutlaka kıymetini bilmeleridir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Hakan Karayılan da kütüphaneye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin verilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ise bugün 10 bin kitaplık bir kütüphaneyi Adıyaman'a kazandırdıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Kalkancı, İsmail Cenk Dilberoğlu ile Şehit Hasan Aydoğdu'nun annesi Fatma ve babası Hacı Yusuf Aydoğdu'ya plaket verdi.