Adıyaman ADIYAMAN’DA, İLK KEZ MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI YAPILDI

ADIYAMAN’DA, İLK KEZ MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI YAPILDI

27.05.2014 - 17:47 | Son Güncellenme:

.

ADIYAMAN’DA, İLK KEZ MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI YAPILDI

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kilo şikayetiyle giden morbit obezite hastasının midesi ameliyatla küçültüldü.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kilo sorunu ile giden morbit obezite hastası olan 22 yaşındaki Kübra Akgün’e Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Sabri Özdaş tarafından, ameliyat edilmek istendi. 134 kiloda bulunan ve kilolarından kurtulmak isteyen Kübra Akgün, ameliyatı kabul ederek ameliyat masasına uzandı. Yaklaşık 3 saat süren mide küçültme ameliyatı başarılı bir şekilde tamamlandı. Başarılı bir ameliyat geçiren Kübra Akgün’ün sağlık durumunun oldukça iyi olduğu öğrenilirken, Kübra Akgün, birkaç gün sonra taburcu edilecek.
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Sabri Özdaş, “Bir ilki gerçekleştirdik. Yaptığımız ameliyat sleeve gastrektomi laparoskopik gerçekleştirdik Bariatrik Cerrahide. Morbit obez, şişman hastalarda yapmış olduğumuz bir ameliyat. Adıyaman’da, Adıyaman ve çevre illerde yapılan bir ameliyat bu. Yaklaşık 3 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdik. Tamamen kapalı, laparoskopik yapılan bir ameliyat. Bu ameliyat Avrupa’da, Amerika’da, Bariatrik Cerrahide en çok uygulanan bir ameliyat. Son 7-8 yıldır yapılmaya başlanmış olan bir ameliyat. Avrupa’da ve Amerika’da, yapılan ameliyatların maliyeti, hastaya 150 bin, 200 bin dolar civarında bir maliyet getirisi var. Fakat bizde Sosyal Güvenlik Kurumu karşılandığından dolayı hastadan hiçbir şekilde bir ücret talep edilmiyor. Ve kilo verme açısından daha başarılı olduğundan dolayı bu ameliyatlar tercih ediliyor. Bizde tercih ettik. İlkini burada gerçekleştirdik. Umarım devamını gerçekleştireceğiz” dedi.
Daha sonra konuşan ameliyat olan hasta Kübra Akgün ise, “Ameliyat olduğuma oldukça memnunun bu ameliyatı olmak isteyenlere de tavsiye ederim. Kilolu insanlar için bay ya da bayan fark etmiyor” şeklinde konuştu.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Süyela Şengül ise, “Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böyle bir ameliyatın yapılması hakikatten bizleri çok sevindirdi. Adıyaman’da, bir ilk olması çok daha önemli, doktor beye de çok teşekkür ediyoruz bu konuda hastamıza da şifa diliyoruz” dedi.
Ameliyat, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sabri Özdaş, Opr. Dr. Mustafa Göksu, Opr. Dr. Mahmut Hasan, Uzm. Dr. Hatice Selçuk Kuşderci, Uzm. Dr. Füsun Songül, Hemşirelerden, Kadriye Karayılan, Işıl Bulaman, Suna Oğuz, Dilek Başak, Oğuzhan Yıldırım, Pınar Kaya, Mahmut Karaaslan, Sıdıka Çakır, Abdullah Ulum, tarafından gerçekleştirildi.