Adıyaman Adıyaman'da "Kuyumcu Soygunu" Tatbikatı

Adıyaman'da "Kuyumcu Soygunu" Tatbikatı

14.06.2017 - 16:51 | Son Güncellenme:

.

Adıyamanda Kuyumcu Soygunu Tatbikatı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da polis ekipleri, "kuyumcu soygunu" tatbikatı yaptı.

Haberin Devamı

Tatbikatın senaryosuna göre, bir kuyumcuda altın hırsızlığı yapıldığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları inceleme sonucu hırsızlık şüphelilerinin kaçtıkları otomobili tespit etti.

Yeni Sanayi Mahallesi'nde otomobili takibe alan ekipler, kapan yardımıyla hırsızların kaçtıkları otomobilin tekerleğini patlattı.

Hırsızları takip eden ekipler, otomobilin gerisinde önlem alarak otomobilde bulunan hırsızlık şüphelilerini etkisiz hale getirip gözaltına aldı.

Tatbikat hırsızların gözaltına alınmasıyla sona ererken, bazı vatandaşlar ise tatbikatı gerçek sanarak heyecanla izledi.

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, tatbikat sonrası gazetecilere açıklamasında, polis ekiplerinin olası durumlar karşısında daha iyi olabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Suçlulara Adıyaman Emniyet Müdürlüğü olarak göz açtırmamaya çalıştıklarını ifade eden Alper, şunları kaydetti:

"Suç ve suçlularla mücadelede etkin rol oynayan Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından bugün bir tatbikat icra edildi. Bizim gerçek yaşamda bu kadar kolay olmuyor işlerimiz. Bu sonuçta bir tatbikattı ama arkadaşlarımızın hazır olup olmadıklarını test etme veya hazır olmaları için yapmamız gerekenleri bir kez daha alanda görmemiz adına iyi bir çalışma oldu. 1 Ocak 2017'den Haziran 2017'ye kadar geçen 6 aylık sürede şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde 12 oranında mala karşı işlenen suçlarda yüzde 24 oranında bir azalma olduğunu görmüş oluyoruz."