Adıyaman ADIYAMAN’DA YANGIN TATBİKATI

ADIYAMAN’DA YANGIN TATBİKATI

24.06.2014 - 19:30 | Son Güncellenme:

.

ADIYAMAN’DA YANGIN TATBİKATI

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-3 binasında (Tıp Fakültesi Hastanesi) yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-3 binasında; yangın söndürme, mahsur kalan hastaları tahliye etme, yaralıları bir başka sağlık kuruluşuna sevk etme gibi pratiklerin kazanılması, personel ve donanımların gözden geçirilmesi amacıyla tatbikat düzenlendi. Tatbikatta Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurtarma ekipleri, hastane personelleri ve birçok vatandaş katıldı. Hastanede gerçekleştirilen yangın tatbikatında, bahçesinde yakılan ateşe itfaiye ekipleri yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederek söndürdü. Hastane katlarında mahsur kalan vatandaşlar itfaiye merdiveniyle aşağıya indirilirken, yaralılar da sedyelerle dışarıya çıkarıldı.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Yusuf Yaman, hastane personeli ve tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının can güvenliğinin çok önemli olduğunu belirterek, “Kuruluşumuzda hastane personeli ve tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının can güvenliğinin çok önemlidir. Hastanemizde maddi değeri yüksek olan çok sayıda cihaz, makine, teçhizat bulunmaktadır” dedi.