Adıyaman Adıyaman İl Özel İdaresine Çöp Toplama Aracı Hibe Edildi

Adıyaman İl Özel İdaresine Çöp Toplama Aracı Hibe Edildi

22.01.2019 - 17:10 | Son Güncellenme:

.

Adıyaman İl Özel İdaresine Çöp Toplama Aracı Hibe Edildi

ADIYAMAN (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Adıyaman İl Özel İdaresine hibe edilen 5 çöp toplama aracıyla 143 çöp konteyneri, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Aykut Pekmez, araçların ve çöp konteynerlerinin İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen teslim törenine katıldı.

Aykut Pekmez, son yıllarda İl Özel İdaresi tarafından kırsal kesime yönelik hayal bile edilemeyecek çok önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini belirtti.

Yapılan yatırımlarla köylerin şehirlerden bir eksiği kalmadığını ifade eden Pekmez, şunları kaydetti:

"Kırsal kesimin altyapısının, yolunun, içme suyunun yanında temizliği de gerçekleştiriliyor. Şehirdeki bütün imkanlar köylerimizde de olacak. İl Özel İdaremiz Adıyaman'a hizmet ağını, tüm köylerimize ulaştıracak şekilde çöp toplama hizmetini sunmaya başlayacak. Bu gerçekten anlamlı ve önemli bir iş. Tüm dünyada çevreye duyarlılığın arttığı bir dönemde köylerimizin de bundan istifade etmesi gerekiyordu. Daha önce İl Özel İdaresinde 6 olan çöp toplama araç sayısı hibe edilen araçlarla birlikte 11'e çıkmıştır. Hibe edilen 5 araç ve 143 konteynerle çok daha güzel, temiz ve yaşanabilir köyler oluşturmak adına hizmetler sunacağız."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Vali Aykut Pekmez ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 5 tam donanımlı çöp toplama aracının anahtarını şoförlerine teslim ederek, hayırlı olması dileğinde bulundu.