Adıyaman ADIYAMAN KADIN PLATFORMUNDAN HASTANEDE EYLEM

ADIYAMAN KADIN PLATFORMUNDAN HASTANEDE EYLEM

23.09.2014 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

ADIYAMAN KADIN PLATFORMUNDAN HASTANEDE EYLEM

Adıyaman İl Kadın Platformu tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine EK-2 binasında (Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi) doktor yetersizliğini protesto edip basın açıklaması yaptılar.
Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Kadın Platformu Üyesi Suna Göven, “Yine Doktor yetersizliğinden kaynaklı gebelikte hayati risk taşıyan ikili ve üçlü tarama tekstlerinin yapılmadığı belirtilmiştir. Kanamalı hastaların bile doktor yetersizliğinden dolayı mağduriyet yaşadıkları ifade edilmiştir. Hekim sayısının yetersizliği var olan sorunların sadece bir boyutudur. Sorun sistemseldir. Son yıllarda sağlıkta dönüşüm yasası ile hastaların müşteri, hastanelerin ise ticarethaneye dönüştürülmüş olması hem çalışanların hem de hizmeti alanların mağdur olmalarının asıl nedeni olduğunun farkındayız.
Bu sorunların kaynağı hekimler ve sağlık çalışanları değildir. Asıl sorumlu siyasal iktidarın sağlık politikalarıdır. Biz biliyoruz ki sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle başlar onun için kadın sağlığı sağlıklı toplumun ilk şartıdır. Adıyamanlı kadınların yaşadığı bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için biz Adıyaman İl Kadın Platformu olarak buradan sağlık bakanlığına, Adıyaman milletvekillerine sesleniyoruz. Bu sorun acilen çözülmeli, yeni bir kadın doğum hastanesi yapılmalı, hekim ihtiyacı acilen giderilmeli” dedi.