Adıyaman ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ’NİN YILDIZI PARLIYOR

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ’NİN YILDIZI PARLIYOR

19.12.2014 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ’NİN YILDIZI PARLIYOR

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan tarafından Adıyaman Üniversitesi’nde, ‘Üniversitelerden beklentiler ve yeni üniversitelerin profili’ konulu konferans verdi.
Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Seyit Temir ve akademik ve idari personel katıldı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, Türkiye’de kurulan üniversitelerin tarihçelerinden bahsederek, üniversite meselesinin milli mesele olduğunu kaydetti.
Üniversitelerin yapısı ve ‘Tuba Ağacı’ yapılanması konusunda bilgi veren Süleyman Doğan, üniversitelerdeki yapılanmaların kurumsal olmaması ve yapılanmaların siyasi olmasının sakıncalarından bahsetti.
Son yıllarda üniversite sayısının artmasıyla ilgili verileri paylaşan Doğan, son yıllarda AK Parti iktidarıyla birlikte üniversite sayısındaki artışa dikkat çekti.
Dünyanın bir numaralı üniversitesinin Harvard Üniversitesi olduğunu ifade eden Doğan, “Bu üniversitenin kendine has bir yapısı var. Bu üniversitenin kütüphanesinde 17 milyon kitap var. Basılı eser sayısı 17 milyondur. Bizim toplamdaki bütün Milli Kütüphane dahil 17 milyon kitabımız yok. Kitap ile başarı arasında doğru orantı var. Harvard Üniversitesinin AR-GE, Patent, Proje, Bilim adamlarına ayırdığı para 10 milyar dolardır. Bu rakam 30 milyar dolara çıkmıştır. Bu gün TÜBİTAK’ın ülkemizdeki tüm üniversitelere verdiği destek 800 milyon TL’dir” dedi.
Üniversitelerin kentlere ekonomik hareketlilik ve kültürel hareketlilik getirdiğini kaydeden Doğan, Adıyaman Üniversitesinin yıldızının parlak olduğuna işaret etti.
Doğan, “Adıyaman Üniversitesinin kampusü şantiye alanına dönüşmüş. Her alanda çok büyük gelişmeler kat edilmiş. Diğer aynı dönemde kurulan üniversitelerden çok önde. Sekiz yıl içerisinde yapısal ve nitelik olarak büyük bir artış göstermiş. Burada ciddi bir ekip oluşturulmuş. Rektör hocamızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.