Gündem Adli kontrolle serbest bırakıldı

Adli kontrolle serbest bırakıldı

24.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Çubuk’taki şehit cenazesi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı iddiasıyla gözaltına alınan Osman Sarıgün, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adli kontrolle serbest bırakıldı

Sarıgün, jandarmadaki işlemlerinin ardından dün akşam 21.00 sıralarında Çubuk Adliyesi’ne getirildi. Adliye binasına arka kapıdan sokulan Sarıgün, savcılık sorgusuna alındı. Sarıgün’ün Jandarma’daki ifadesinde, sinirlenerek Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk attığını kabul ettiği belirtildi. Sarıgün, savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sarıgün, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla saldırganlar hakkında şikâyette bulundu. Saldırıya uğrayan CHP’li vekiller Yıldırım Kaya ve Murat Emir de şikayetçi oldu. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik ile CHP’li iki vekilin Çubuk Adliyesi’ne gelişinden önce çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.

Kaymakamlık: Kılıçdaroğlu spontane karşılandı

Çubuk Kaymakamlığı, şehit Yener Kırıkcı’nın cenaze törenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu için planlı bir karşılama yapılmadığını bildirdi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Cenaze töreninin olduğu alanda sayın Milli Savunma Bakanımızı beklerken sayın CHP Genel Başkanı da gelmiş ve o anda spontane olarak karşılanmıştır. Özel olarak bilgi dahilinde planlı bir karşılama olmadığı gibi gelişinden gelişi anında bilgimiz olmuştur.”

Açıklamada, şehit ailesinin de Kemal Kılıçdaroğlu’nun törene katılacağından bilgilerinin olmadığını ilettikleri vurgulandı. ANKARA Milliyet